≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bruka: Sutra štrajkuje više od 850 škola u Srbiji, a mnoge nisu obavestile roditelje

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mi svi radimo i trebalo je da nas obaveste, a ne da o štrajku saznajemo iz medija", kaže jedna od majki učenika

  • 8
TIMSS22 TESTIRANJE IZJAVE Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Zbog nasilja nad prosvetnim radnicima, a u znak solidarnosti i podrške Slobodanu Zoriću profesoru Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci, koga je pretukao bivši đak te škole, sutar će više od 850 škola u Srbiji obustaviti nastavu. Međutim, redakciji Telegrafa javilo se više roditelja koji, iako nisu imali ništa protiv ove odluke, izrazili nezadovoljstvo činjenicom da ih niko zvanično nije obavestio o štrajku.

- Ovo je potpuno bezveze. Mi svi radimo i trebalo je da nas obaveste, a ne da o štrajku saznajemo iz medija. Imam dete koje ide u prvi razred i koje ne može samo da ostane kući, a nisam uspela da obezbedim ko će je čuvati dok se ja ne vratim s posla - revoltirana je majka jedne učenice.

Podsetimo, Unija Sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je protestni skup zbog napada na profesora u Bačkoj Palanci. Oni zahtevaju izmenu Krivičnog zakonika, pozvali su sve prosvetne radnike, profesore, roditelje učenika i građane da im se pridruže na platou ispred Skupštine Republike Srbije u četvrtak 16. maja u 12 časova.

Takođe, juče je u sportskom centru Vračar u toku fudbalske utakmice došlo do fizičkog sukoba između učenika Treće beogradske i Desete beogradske gimnazije u kojoj je povređen profesor koji je razdvajao učenike. On je zadobio teže telesne povrede ali je nakon pregleda u Urgentnom centru, pušten na kućno lečenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♥️

    15. maj 2024 | 22:51

    Škola nije mesto gde vam neko čuva decu dok vi radite! Prosvetni radnici su godinama obespravljeni, omalovažavani od strane Ministarstva, učenika i ovakvih roditelja! Čuj! "Ja radim, nema ko da mi čuva decu!" Treba da pružite podršku učiteljima, nastavnicima, profesorima a ne da se žalite što sutra nemate bebisitere!

  • Нена

    15. maj 2024 | 23:02

    И треба да штрајкују,шта су досад чекали,у просвети је све црње и црње......јадни људи шта све преживљавају.Ово се више не може трпети.....А министарка изгледа није обавештена.

  • Sanja

    15. maj 2024 | 22:07

    Strasno je vise sta nam deca rade!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA