Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak koji topi srca: Ovako su devojka i mladić spasili pse iz nabujale Nišave, tresli im se u rukama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nina Ilić, punomoćnik Udruženja "Pit" kazala je za naš portal da je akcija bila rizična i teška jer je Nišava u tom delu svog toga duboka i brza

  • 8
Nišava, spasavanje pasa Printskrin: Instagram/udruzenje.pit

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja "Pit" iz Niša, uz pomoć radnika JKP "Mediana" usepli su juče da iz nabujale Nišave, kod zgrade nekadašnjeg grčkog konzulata, izvuku dva psa.

Nina Ilić, punomoćnik Udruženja "Pit" kazala je za naš portal da je akcija bila rizična i teška jer je Nišava u tom delu svog toga duboka i brza.

Volonterima je dodala je je Ilić bilo potrebno sat i po da pse izvuku na obalu, ali se na kraju sve dobro završilo.

- Nakon što nam je prijavljeno da dva psa plivaju i pokušavaju da izađu iz Nišave odmah smo krenuli u akciju, ali smo morali da najpre obezbedimo merdevine i konopce. Volonteri su zbog bezbednosti morali da budu vezani, a merdevine su bile potrebne da bi sišli u reku, jer na tom delu Nišave nema bedema već se i sa jedne i sa druge strane obale nalaze visoki kameni zidovi - objasnila je Ilić.

Prema njenim rečima, u Nišavu su sišli jedan volonter i jedna volonterka, dok im je više volontera pomagalo sa obale.

- Pse su nakon hvatanja vezali i izvukli na obalu nepovređene. Oba psa su napuštena, ali su prošla "Medianin" program, kastrirani su i nalaze se u evidenciji tog preduzeća. Jedan pas je ostao na obali, a drugi je otišao sa svojim hraniteljem - istakla je Ilić.

Ona je kazala da nije poznato kako su psi završili u reci, ali nije prvi put da se upravo u tom delu grada pronalaze životinje u reci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA