Vreme čitanja: oko 1 min.

Raspisan konkurs za najbolji esej: Pobednik dobija čak 170.000 dinara, novac i za drugo i treće mesto

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo učešća na konkursu imaju studenti fakulteta svih usmerenja na osnovnim i master akademskim studijama iz Republike Srbije, Republike Srpske i Crne Gore

  • 0
Pisanje Foto: Pixabay

Fondacija "Za srpski narod i državu" iz Beograda raspisuje Javni konkurs za Godišnju studentsku nagradu za najbolji esej, a cilj konkursa je da se studenti iz Srbije podstaknu na kreativno i kritičko promišljanje tema iz oblasti veštačke inteligencije i kulture sećanja.

Ovogodišnji konkurs ima dve teme- "Veštačka inteligencija i obrazovanje u 21. veku" i "Kultura sećanja: sloboda i nacionalni identitet", a za najbolja tri rada obezbeđene su novčane nagrade. Pobednik konkursa dobija novčanu nagradu od 170.000 dinara, drugo mesto 100.000, dok će učesnik koji završi na trećem mestu dobiti 70.000 dinara, kako prenosi Dnevnik.rs.

Pravo učešća na konkursu imaju studenti fakulteta svih usmerenja na osnovnim i master akademskim studijama iz Republike Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Učesnicima je potrebna prateća dokumentacija koja se dostavlja uz esej- Obrazac 1, Obrazac 2, fotokopija lične karte ili pasoša (izvod iz čitača) studenta, uverenje o studiranju.

Esej mora da bude izrađen u Microsoft Office Word-u, font Times New Roman, veličina fonta 12, paragraf podešen sa obe strane (Justified), prored između redova 1.15, ne sme da bude javno objavljivan do završetka konkursa, mora da sadrži maksimalno do 3.000 reči, mora da bude teorijski utemeljen i napisan na ćiriličnom pismu.

Esej sa pratećom dokumentacijom poslati elektronskim putem, najkasnije do 10. juna 2024. godine na mejl office@fondacijasnd.rs. Prijave radova nakon naznačenog datuma neće biti razmatrane.

Najbolji eseji biće odabrani od strane članova stručnog žirija. Rang lista biće objavljena 25. juna 2024. godine, na sajtu Fondacije "Za srpski narod i državu" na veb adresi https://fondacijasnd.rs/.

Članove žirija čine Nikola Selaković, ministar kulture u Vladi Republike Srbije, prof. dr Danimir Mandić sa Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ljiljana Marković sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu (profesor u penziji), docent dr Ivana Luknar, naučni saradnik sa Instituta za političke studije, prof. dr Aleksandar Rastović, naučni savetnik – Istorijski institut Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA