≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok raspravljate ko je Srbin, a ko Rom, evo da vam pokažem: Nikola objasnio prijateljstvo u jednoj slici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na slici se može videti kako devetoro momaka uživa u prirodi, hrani i druženju i to van granica naše zemlje, čak u Frankfurtu

  • 9
Nikola Maria Kojadinović Foto:Nikola Maria Kojadinović

"Od malih nogu učili su me da smo svi jednaki". Ovim rečima započinje svoju objavu Nikola Kojadinović iz Paraćina koji trenutno živi u Nemačkoj, a ono što je nama skrenulo pažnju kada smo videli objavu jeste prijateljstvo koje je prikazano na slici. Naime, divna poruka koju šalje, jeste da ne treba praviti nikakve barijere u prijateljstvu i da nije bitno koje poreklo neko ima, već kakav je čovek. Takvo razmišljanje Nikolu je dovelo da punih dvadeset godina veruje prijateljima koji su tu pored njega, bez obzira na nacionalne razlike.

Danas čini se da većina deli ljude po poreklu, obrazovanju, opredeljenju ili pak nacionalnoj osnovi, a ne shvataju da su takve razlike imaginarne i da vam ništa, kako dobro, tako ni loše, ta podela neće doneti.

Na Fejsbuku je osvanula objava Nikole Kojadinovića koji je podelio sliku sa svojim najboljim drugarima, a to prijateljstvo datira još iz davnih dana, poruka koju je želeo da pošalje je vrlo dirljiva i emotivna, jer u moru nekih podela ovaj momak je pokazao da se ljudi ne mogu deliti, a posebno ne po tome kako su rođeni, da li su svetlije ili tamnije puti.

Na slici se može videti kako devetoro momaka uživa u prirodi, hrani i druženju i to van granica naše zemlje, čak u Frankfurtu.

"Od malih nogu učili su me da smo svi jednaki i da ljude ne treba deliti i uvek me pogode takve teme u grupi. Dok neki vode polemike ovde i napadaju ko je ROM, a ko SRBIN, evo da vam pokažemo primer prijateljstva, drugarstva, kumstva i bratstva. Traje više od 20 godina i daće Bog da traje večno. Pozdrav iz Frankfurta", napisao je Nikola Kojadinović.

Ova objava je izazvala lavinu komentara, koji su bili emotivni, a mnogi su se saosećali sa njima.

"Živi, zdravi i ujedinjeni trajali zauvek!", napisala je korisnica.

"Čestitam tako i treba i ja u dalekom svetu imam dobre prijateljice iz svih krajeva bivše Jugoslavije",

Pored poruka podrške, našao se i jedan šaljivi komentar je posebno skrenuo pažnju:

"Tako je!!!A sta se desilo sa butkicom od praseta? ", napisao je korisnik.

Naš narod je gotovo uvek prijateljski nastrojen i koliko god mislili da ne gaji tradicionalna uverenja, varate se jer je upravo Nikola sa svojim prijateljima to potvrdio, da ne treba razmišljati da li je neko romske ili  druge nacionalnosti i da prijateljstvo ne zna za te granice.

Potrebno je naći osobe koje će vam istinski prijati, čistog srca i duše, a podele treba ostaviti u nekoj dalekoj prošlosti kada su se ovi mitovi stvarali.

(Telegraf.rs)

Video: Nepokretnog Deliju u kolicima gura drugar Grobar, dirljiva scena: Večiti rivali, večiti prijatelji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    26. maj 2024 | 22:44

    Mi Srbi nismo nikada pravili pitanje oko toga -ko je ko ali ima drugih kojima se trebate obratiti ! Srbi su vam pogresna adresa za tu vrstu polemike .

  • Hans

    27. maj 2024 | 05:30

    Dobijali su Duldung i azil uz pricu da ih srbi matretiraju i ne daju poso u srbiji brane skole i tako to..pola njihovih roditelja su trazili Sinti pasose da bi koristili sve Bonuse sto koriste Sinti romi.ovi mladji i neznaju to.svi imaju strana drzavljanstva i o odbrani srbije nikad ne bi uniformu obukli . Najvise su voleli srbiju kad je bila velika inflacija jer su tad svi dvorce napravili i svi dizu milosevica u nebo.toliko o njima pricam iz iskustva i to je tacno 100 posto...i nisu nikakvi vlasi nego romi uz svo duzno postovanje.

  • Vodolijah

    26. maj 2024 | 22:33

    6:2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA