Vreme čitanja: oko 2 min.

Kuma dobila poklon, pa se prošetala kroz kompleks: Ana je dala ime zatvorenom bazenu u Gornjem Milanovcu

D. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Želim da se zahvalim predsedniku što je došao na ideju da svi građani učestvuju u odabiru naziva milanovačkih bazena

  • 0
gornji milanovac, bazeni Foto: RINA

Bazeni u gradu pod Rudnikom dobili su kumu. Ana Jaćimović, koja je pobednik nagradnog konkursa pod nazivom „Pitam za kuma" koji je raspisala opština Gornji Milanovac. Pobednički predlog „23.april” izabran je od strane Komisije koja je odabrala pet predloga, ali je glasanjem predlog „23. april” dobio većinu.

- Čast mi je što sam danas ovde. Želim da se zahvalim predsedniku što je došao na ideju da svi građani učestvuju u odabiru naziva milanovačkih bazena. Ponosna sam što će nositi naš zajednički predlog – rekla je Ana Jaćimović, kuma bazena.

Naziv „23 april” bio je predlog od strane više autora, potencijalnih kumova, ali po propozicijama konkursa uvažavao se samo prvi predlog sa tim nazivom. Konkurs je otvoren 6. aprila, a pobednički naziv je stigao u 23 časa sledećeg dana.

- Pristiglo je preko 130 predloga za naziv bazena, moj favorit je takođe bio naziv „23.april” jer ima posebnu simboliku za opštinu Gornji Milanovac, od podizanja Drugog srpskog ustanka na Cveti 1815. godine u Takovu, obeležavanja Dana opštine kao i Dana Vojske Srbije. Čestitam kumi, koja je dobila jednu privilegiju od strane opštine Gornji Milanovac, da se po njenom predlogu nazovu ovi bazeni. Komisija je po njihovom mišljenju odabrala 5 najlepših naziva. Kasnije je usledilo onlajn glasanje na stranici opštine i sa preko 41 % je pobedio ovaj predlog. Čestitam svim učesnicima konkursa, nismo mogli sve da nagradimo, ali tih prvih pet koji su ušli u uži izbor dobiće godišnje propusnice za sve sadržaje koje nudi SRC „Gornji Milanovac”- istakao je za RINU Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Predsednik je Ani, ponosnoj kumi, majci troje dece, uručio zahvalnicu kao i propusnice, a potom su zajedno obišli bazen. Za samo 18 radnih dana, bazen je posetio veliki broj naših sugrađana.

- Svečano otvaranje bazena je bilo 27. aprila, već 28. april je bio prvi radni dan. Radili smo sve ove dane, sem tokom Vaskršnjih praznika. Što se tiče same zarade, možemo se pohvaliti da je bazen do juče prihodovao milion dinara. Kada je reč o letnjoj sezoni, sigurno će sve biti spremno na vreme. Ove godine ćemo imati letnju sezonu na dva otvorena bazena uporedo, a to je gradski bazen „23. april“ i bazeni na Rudniku. Očekivano vreme otvaranja letnje sezone je posle 15. juna. Sezonska karta, odnosno godišnja koja važi za korišćenje zatvorenog bazena u gradu i košta 30.000 dinara, važiće i za korišćenje otvorenih bazena u gradu i bazena na Rudniku – rekao je Predrag Marković, direktor SRC „Gornji Milanovac”.

(Telegraf.rs)

Video: Sutra počinje sezona na bazenima na Tašmajdanu: Dečiji bazen je rekonstruisan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA