Vreme čitanja: oko 2 min.

Prestolonaslednik ugostio patrijarha: Ljut sam, jer vašoj svetosti nije dozvoljen ulazak u našu Svetu zemlju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ručku su prisustvovali Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Porfirije sa Njihovim Preosveštenstvima brojnim Episkopima Srpske pravoslavne crkve

  • 0
Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević ugostio patrijarha i sveti arhijerejski sabor u Belom dvoru Foto: Kancelarija Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra

Prestolonaslednik Aleksandar, kao i mnogo puta do sada, priredio je tradicionalni ručak u Belom dvoru u čast redovnog prolećnog zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve.

Ovo okupljanje je tradicija koju je Njegovo Kraljevsko Visočanstvo započeo po povratku Kraljevske porodice u Srbiju, poštujući i slaveći snažne veze i jedinstvo crkve i krune, koje u našoj zemlji postoje i opstaju kroz vekove.

Ručku su prisustvovali Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Porfirije sa Njihovim Preosveštenstvima brojnim Episkopima Srpske pravoslavne crkve, Prestolonaslednikovi sinovi Nj.K.V. Princ Naslednik Filip i Nj.K.V. Princ Aleksandar, kao i Nj.E. Ivica Dačić, Ministar unutrašnjih poslova Srbije, dr Vladimir Roganović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vlade Srbije, kao i članovi savetodavnih tela Krune

- Znam da je gnev greh, ali moram da priznam – ljut sam. Ljut sam i povređen jer Vašoj Svetosti i Episkopima nije dozvoljen ulazak u našu Svetu zemlju, na naše Kosovo i Metohiju.

Ali, posle svakog stradanja dolazi spasenje, posle Golgote dolazi Vaskrs. Zato sam siguran da će ova nepravda biti ispravljena, i da ćete Vi, Vaša Svetosti zajedno sa svim Vladikama, ponovo biti sa našim narodom na Kosovu, da mu donesete utehu i nadu. I da će osnovna prava Srba konačno biti ispoštovana. Naš narod zaslužuje i mora da živi.

- Crkva i kruna su uvek bile bliske i zajedno radile za dobrobit naše Otadžbine. To ćemo nastaviti i u budućnosti. To su dve institucije na koje će narod Srbije uvek moći da se osloni. Znam da će naša Crkva na čelu sa Patrijarhom Porfirijem nastaviti da vodi naš narod na putu jedinstva i sloge. Sledeći našu svetu crkvu, i mi svi ćemo ostati na putu našeg Gospoda. Hvala vam na podršci koju pružate našem narodu, našoj zemlji i mojoj porodici. Neka Gospod blagoslovi vaš trud i usliši vaše molitve - poručio je Nj.KV Prestolonaslednik Aleksandar.

Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije zahvalio je Njegovom Kraljevskom Visočanstvo na gostoprimstvu i poželeo sreću i blagostanje Kraljevskoj porodici, istakavši da „treba da zablagodarimo Bogu i poželimo ono što nam je svima najpotrebnije, da nam svima pre svega da jedinstva, jer iskušenja dolaze i prolaze, a u zavisnosti kako se mi prema njima postavljamo, zavisiće i naša budućnost. Da bi razumeli teškoće i suočili se sa njima, neophodno je da jedni druge razumemo, da znamo da smo jedni drugima potrebni, i da smo jedni drugima braća i sestre.“

(Telegraf.rs)

Video: Veličanstvena kolona uglancanih oldtajmera: Mihailo i Ljubica Karađorđević predvodili je na konjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA