Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon pola veka čekanja rekonstrukcija ulice: Spas za 80 kuća u Čačku, prostorije često bile pod vodom

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ukupno će biti rekonstruisano 2.200 metara ove saobraćajnice, a ostatak sredstava, 73 miliona dinara obezbedila je Vlada RS"

  • 0
Rekonstrukcija, Čačak Foto: RINA

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnici ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon velikih kiša plavila dvorišta i podrumi.

"Pre četiri godine smo se obratili lokalnoj samoupravi da reše naš problem, to je velika investicija i sada je došla na red. Srećni smo što će se ova ulica srediti i što više nećemo biti poplavljeni posle prve kiše", rekao je Aćimović.

Savkovića kosa je veoma bitna saobraćajnica za sve meštane ovog kraja grada, jer ona spaja Lugove sa centralnim delom Ljubića. U prvoj fazi, koja je sada započeta, biće urađeno 750 metara puta, sa kompletnom atmosferskom kanalizacijom, i ta investicija se finansira iz budžeta Grada sa sedam miliona dinara.

"Ukupno će biti rekonstruisano 2.200 metara ove saobraćajnice, a ostatak sredstava, 73 miliona dinara obezbedila je Vlada RS, preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ovo će biti veliki posao, ali kada se završi saobraćajnica će biti odlična, sa trotoarima sa obe strane, kako bi, najpre deca, kojih ovde ima mnogo, bezbedno išla i vraćala se iz osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Tanasko Rajić", rekao je gradonačelnik Todorović, zahvaljujući na finansijskoj pomoći Vladi RS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA