Vreme čitanja: oko 1 min.

Hor Gimnazije "Svetozar Marković" iz Subotice najbolji u Srbiji

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takmičenje je organizovalo Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije (UMBPS) u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu

  • 0
Hor muzička škola Josip Slavenski, koncert posvećen Andriji Čikiću Foto: Vladimir Branković

U subotu, 11. maja, Hor Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Subotice, pod rukovodstvom Nataše i Nemanje Mandarić, pobedio je u svojoj kategoriji na 21. Republičkom takmičenju horova gimnazija, srednjih muzičkih i srednjih stručnih škola Srbije.

Hor je osvojio prvo mesto i prvu nagradu sa osvojenih 95 bodova dodeljenih od strane stručnog tročlanog žirija. Repertoar se sastojao od četiri kompozicije različitog stila, među kojima je jedna napisana u aranžmanu profesora Nemanje Mandarića, piše Subotica.com.

- Hor je oformljen kao vannastavna aktivnost i trenutno broji 34 člana, tj. učenica Gimnazije od prvog do četvrtog razreda. Većini pevača je ovo bilo prvo takmičenje u horskom pevanju, stoga smo veoma ponosni na rezultat, na njihovu posvećenost i angažovanost, ali pre svega na ljubav i energiju koju imaju prema muzici. Ova nagrada je potvrda onoga što radimo i podstrek za sve dalje projekte koji su pred nama - istakla je Nataša Mandarić.

Takmičenje je organizovalo Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije (UMBPS) u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA