Vreme čitanja: oko 1 min.

RHMZ upozorava: U Srbiju stiže olujno nevreme sa gradom, ovi predeli prvi na udaru

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najmanja verovarnoća za pojavu nepogoda sutra će biti na severozapadu Srbije

  • 0
Vremenska prognoza munje gromovi Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Pixabay

U poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovljavaće česte pljuskove sa grmljavinom, lokalno praćene gradom i olujnim vetrom. Oblačni sistem koji će se kasnije večeras i noćas premeštati preko južnih i delom centralnih krajeva Srbije ne očekuje se da bude intenzivan, ali se zato sutra posle podne i uveče očekuje dodatna destabilizacija atmosfere uz potencijalno jače grmljavinske oblake i lokalno veću količinu padavina (20 - 40 mm), naročito u centralnoj i južnoj Srbiji u toku noći između nedelje i ponedeljka, upozorava RHMZ.

"Najmanja verovarnoća za pojavu nepogoda sutra će biti na severozapadu Srbije", navode.

Iako je toplo i sunčano vreme obeležilo početak vikenda, na teritoriji skoro cele Srbije u naredna dva dana biće upaljen žuti i narandžasti meteoalarm koji će upozoravati na jake pljuskove i grmljavinu, ali i vetar. Budite obazrivi jer će se žuti meteoalarmi na teritoriji KiM, jugositočne i jugozapadne Srbije upaliti već večeras.

Banat, Šumadija, Pomoravlje, jugoistočna i jugozapadna Srbija, kao i Kosovo i Metohija sutra će biti na udaru nevremena, pa će tako u ovim predelima goreti narandžasti meteoalarm. On će se u nedelju upaliti i u Sremu i zapadnoj Srbiji, dok će se situacija na istoku Srbije stabilizovati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA