≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smeće se više gomilati neće: Svaki dan 150 tona otpada iz Čačka se preveze u Kraljevo

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devet lokalnih samouprava moralo je pronaći alternativu za odlaganje otpada sa svoje teritorije * Prvi se snašao Čačak

  • 2

Požar na deponiji Duboko uskoro će u potpunosti biti ugašen, međutim dok se ne steknu svi uslovi devet lokalnih samouprava moralo je pronaći alternativu za odlaganje otpada sa svoje teritorije. Grad Čačak je među prvima rešio ovaj problem, a dogovor je postignut sa Gradom Kraljevom na čiju deponiju se trenutno odvozi otpad sa transfer stanice u Čačku. Odvoženje otpada na kraljevačku deponiju odvija se redovno od danas.

- Svakog dana na transfer stanicu pristigne oko 150 tona smeća. Očekuje se da će ovo rešenje biti na snazi dok se situacija na deponiji „Duboko” ne stabilizuje, a dobre vesti su što se za pet do šest dana očekuje u potpunosti eliminisanje požara, a da za najviše 20 dana JKP „Komunalac” ponovo odvozi smeće na ovu deponiju. Iako je ovo rešenje privremeno, grad Čačak je uspeo da izbegne nagomilavanje otpada - rekla je za RINU Marjana Petronijević, pomoćnica gradonačelnika Čačka za oblast ekologije.

Ona istiće da JKP „Komunalac” Čačak nastavlja sa redovnim odvozom otpada iz domaćinstava, što znači da građani nisu pogođeni prekidom komunalnih usluga​.

- Zbog efikasnog odgovora lokalne samouprave i javnih preduzeća građani mogu biti mirni i sigurni da neće doći do ekoloških problema većih razmera na teritoriji Čačka. Zahvalni smo Gradu Kraljevu na solidarnosti i podršci koju su nam pružili u teškoj situaciji u kojoj smo se našli kao i sve ostale opštine i gradovi koji odlažu otpad na regionalnoj deponiji u Užicu - rekla je Petronijević.

Ističe da se uskoro očekuje i sistemsko rešenje problema na deponiji Dubokio u Užicu.

- Verujemo da će planirana ulaganja od Ministarstva životne sredine doprineti efikasnijem radu RCUO “Duboko” i sprečavanju da se ponovo javi sličan problem. Naš Grad će preuzeti deo obaveza u cilju sto efikasnijeg rešavanja ove situacije - zaključila je pomočnica gradonačelnika Čačka.

(Telegraf.rs)

Video: Kod Priboja izvađeno 10.000 kubika smeća, zasijao Lim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA