Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavoljub izgradio dečje odmaralište u spomen na preminulog jedinca: U čast Bogdanu niče dragulj na Bešnjaji

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na dan kada bi Bogdan napunio 34 godine, otac je ispunio obećanje. To ga i drži u životu, da sagradi dečje odmaralište i sačuva uspomenu na preminulog sina

  • 0
Depresija tuga Foto: Pixabay

Slavoljub Milanović iz Kragujevca čuva sećanje na svog sina jedinca Bogdana, koji je prerano preminuo, i odlučio je da podigne dečje odmaralište na planini Bešnjaji. Završeni su grubi građevinski radovi, u izgradnju je uložio pola miliona evra, a ostatak sredstava treba da obezbedi grad.

Na dan kada bi Bogdan napunio 34 godine, otac je ispunio obećanje. To ga i drži u životu, da sagradi dečje odmaralište i sačuva uspomenu na preminulog sina. On je bio blistav um, IT stručnjak, školovan u Americi. Žurio je da ostvari svoje snove, ali bolest je bila brža. Preminuo je u 28. godini.

"Ceo njegov neproživljeni život je ovde, ceo moj život je ovde, sve smo uložili u ovu zgradu, samo da sačuvamo njegovo ime. Sve što smo zaradili i prošlost i budućnost i srce i emocije, sve je ovde", kaže Slavoljub Milanović, Bogdanov otac za RTS.

Utkano u građevinu od oko 2.000 kvadratnih metara, sa stotinak ležajeva, zatvorenim bazenom. Ima još planova Slavoljub Milanović, koji više od sedam meseci svakodnevno bdi nad budućom zaostavštinom za Bogdana. Da ostanu trag i sećanje.

"Kada projure prva deca, moja misija je završena i ja sam završio moju priču. Ja samo za to živim", poručuje Slavoljub.

Buduće odmaralište udahnuće novi život Bešnjaji, vazdušnoj banji između Kragujevca i Jagodine, na kojoj se ukrštaju ruže vetrova. Nekada omiljeno odmaralište Kragujevčana, posle decenija propadanja, trebalo bi od naredne godine ponovo da ugosti mališane.

Na potezu je grad, koji će upravljati tim objektom.

"Obaveze grada su da privede objekat kraju u skladu sa ugovorom koji imamo potpisan i naravno da asfaltira put do same lokacije", dodaje Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Vrednost kompletnog projekta je iznad milion evra. Izgrađen iz ljubavi, ponos je Slavoljuba i grada Kragujevca. Nekim novim klincima na dar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA