≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena (90) upala u provaliju dok je tražila ovce u selu nadomak Mionice: Hrabri vatrogasci je spasili život

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcija spasavanja trajala je oko dva sata, staricu u stanju šoka, malaksalu, koja nije imala snage ni da govori, preuzela je ekipa hitne pomoći

  • 0

Žena, stara oko 90 godina, koju u selu Struganiku kod Mionice spasli vatrogasci spasioci iz Valjeva i Mionice, na dnu 50 metara duboke provalije našla se kada se okliznula, dok je tražila ovce koje su bile na paši.

Komšinica koja je bila sa njom odmah je obavestila njenog sina u Struganiku, on je pozvao policiju i na lice mesta ubrzo su stigla četiri vatrogasca spasioca iz Valjeva i dva iz Mionice.

Akcija spasavanja trajala je oko dva sata, staricu u stanju šoka, malaksalu, koja nije imala snage ni da govori, preuzela je ekipa hitne pomoći, pa je prebačena u Urgentni centar Zdravstvenog centra Valjevo i saznajemo nije u životnoj opasnosti, a njeno stanje je stabilno.

- Zbog izrazito nepristupačnog terena, obraslog gustim rastinjem, morali smo vozila da ostavimo oko 600 metara daleko od mesta gde se nalazi provalija u kojoj je bila starica. Veoma brzo smo reagovali, znali smo da je svaki minut dragocen - kaže za “Novosti” komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona Valjevo Aleksandar Rakić.

(Telegraf.rs, Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA