≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Duks mu valjali u blatu, pa urinirali po njemu. Na rođendanu mu sve otkrili: Devetogodišnjaci zgranuli Srbiju

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je moguće da trećacima ovo pada na pamet

  • 12
Tužan dečak, plače Foto: Pixabay

Vršnjačko nasilje u Srbiji tim je opasnije što se sve više svodi na podmukle i morbidne smicalice, a ne više "samo" gurkanja i fizičke obračune. Tako je slučaj nasilja, o kojem smo pisali sinoć, među trećacima u osnovnoj školi, koji je objavio roditelj, zgranuo sve na mrežama.

"Srednjem sinu u petak ekipa od njih nekoliko iz odeljenja/razreda ukrade duksericu, uvalja je u blato, izgazi i ispiša se po njoj, sakrije je. U subotu na rođendanu deteta iz odeljenja mu saopšte šta su uradili (on je mislio da je zaboravio duks negde napolju). Danas mu vrate tako izgažen i mokraćom natopljen duks uz dodatne uvrede i maltretiranje. TREĆI RAZRED OŠ", navodi se u objavi.

Gotovo da nema odeljenja, a ne škole, koje ne muči muku sa nasiljem među decom i ovo je opomena za sve!

U Srbiji je, prema podacima UNICEFA-a iz 2019. godine, oko 65 odsto učenika i učenica bar jednom je doživelo nasilje, a 22 odsto njih prijavilo učestalo vršnjačko nasilje.

Navodi se i da je 70 odsto dečaka i 68 odsto devojčica od šestog do osmog razreda doživelo i rodno zasnovano nasilje u školi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    21. maj 2024 | 09:34

    Za sve krivim roditelje. Dokle vise takvo maltretiranje dece. Menjajte zakone drzavo. Za takvu decu koja vrse nasilje ukor u skoli i napolje.

  • 😡

    21. maj 2024 | 09:37

    Sindrom ,,čopora,, grupno se okome na pojedinca,jer su tako hrabri i umanjuju svoje zlodelo jer zaboga,,nisam samo ja ucestvovao,vec i druga deca,, Roditelji,vaspitavajte decu,ne dozvolite da ih odvuce ulica. Za kaznu bi trebalo svakom od malih monstruma da se neko ispisa po garderobi da im se vrati istom merom,da osete ponizenje😡😡😡

  • Endokin

    21. maj 2024 | 10:23

    Kakvi roditelji takva deca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA