Vreme čitanja: oko 2 min.

Tempirane bombe u Prijepolju: "Nahvatano" desetinu pijanih vozača, 2 bila u stanju teške alkoholisanosti

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Takođe, iz saobraćaja su isključena i dvojica vozača sa probnom vozačkom dozvolom

  • 0
Alko test, merenje alkohola u krvi Foto: Marko Jovanović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, tokom vikenda, u akciji pojačane kontrole usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, kao i drugih kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju, sankcionisali su ukupno 20 prekršaja.

- Iz saobraćaja je isključeno 11 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je trojici određeno zadržavanje. Policija je zaustavila pedesetpetogodišnjeg muškarca koji je upravljao „golfom“ sa 1,94 promila alkohola u organizmu, šezdesetšestogodišnjeg muškarca koji je, takođe, vozio „golf“ sa 1,30 promila i šezdesetjednogodišnjeg vozača „folksvagena“ sa 1,29 promila alkohola, potvrdjeno je za RINU u MUP.

Takođe, iz saobraćaja su isključena i dvojica vozača sa probnom vozačkom dozvolom, jedan koji je upravljao automobilom snagom motora većom od dozvoljene i drugi koji je vozio u vreme kada to ovim vozačima nije dozvoljeno, kao i jedan koji je vozio sa vozačkom dozvolom koja je istekla.

- Saobraćajne patrole zaustavile su i šestoricu vozača koji su vozili brzinom većom od dozvoljene. Protiv svih vozača koji su učinili prekršaje podnete su odgovarajuće prekršajne prijave. Apelujemo na vozače da dosledno poštuju saobraćajne propise, da ne voze brzinom većom od dozvoljene i ukoliko su pili alkohol, jer na taj način ugrožavaju svoju i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju, ističu u MUP.

Prema utvrđenom sadržaju alkohola u krvi stepeni alkoholisanosti vozača su:

1) do 0,20 mg/ml - blaga alkoholisanost,

2) više od 0,20 mg/ml do 0,50 mg/ml - umerena alkoholisanost

3) više od 0,50 mg/ml do 0,80 mg/ml - srednja alkoholisanost,

4) više od 0,80 mg/ml do 1,20 mg/ml - visoka alkoholisanost

5) više od 1,20 mg/ml do 1,60 mg/ml - teška alkoholisanost (novčana kazna u iznosu od 100.000 do 120.000 dinara ili kazna zatvora od najmanje 15 dana, 14 kaznenih poena, zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje osam meseci) ,

6) više od 1,60 mg/ml do 2,00 mg/ml - veoma teška alkoholisanost (kazna kao i kod teške alkoholisanosti, 16 kaznenih poena, zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje osam meseci),

7) više od 2,00 mg/ml - potpuna alkoholisanost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA