Vreme čitanja: oko 1 min.

Niš je Evropa! Više od 1.000 maturanata na centralnom trgu otplesalo kadril, prizor je nestvaran

D. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao i prethodnih godina i ove godine je grad Niš pokrovitelj manifestacije

  • 4

Jedna od najlepših scena na Tgu kralja Milana u Nišu je ples maturanata, a oni su ponovo ove godine otplesali kadril i tako se pridružili svojim vršnjacima iz ostalih gradova u Srbiji i u Evropi.

Prema rečima Jelene Aleksić, predsednice plesnog kluba „Bum 018“ koji je u Nišu organizovao „Evropski kvadril dens festival“ na centralnom niškom trgu danas je kadril otplesalo više od 1.000 učenika završnih razreda srednjih stručnih škola i gimnazija.

- Interesovanje je uvek veliko. Učenici gotovo više ne mogu ni da zamisle završetak srednjoškolskog školanja bez ove manifestacije. Ove godine imali smo priliku da vežbamo samo tri nedelje, dok su nekada probe trajale i tri meseca, ali sasvim smo zadovoljni kako su naučili korake. Otplesali su uz zvuke Štrausove operete „Slepi miš“ četiri različite koreografije - rekla je Aleksić.

Ona je kazala da su kadril danas plesali maturanti u brojnim evropskim gradovima i u većini gradova u Srbiji.

- Prema informacijama kojima raspoložemo "Evropski kvadril dens festival" okupio je oko 15.000 maturanata. Niš je jedan od gradova sa najvećim brojem učenika koji plešu. Tako je svake godine tako da se snimci sa trga u Nišu redovno mogu da vide na nacionalnim televizijama evropskih zemalja - istakla je Aleksić.

Prema njenim rečima, kao i prethodnih godina i ove godine je grad Niš pokrovitelj manifestacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA