Vreme čitanja: oko 1 min.

Mala Kineskinja Ćaća postala miljenica Piroćanaca: "Kupila" ih potezom za Uskrs, a ovo je priča njene porodice

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porodica je iz Kine stigla pre 15 godina, prvo u Beograd, a poslednjih deset godina žive u Pirotu

  • 1

Kineska porodica pronašla je svoju budućnost u Pirotu, oduševljena ljudima, prirodom i pirotskim roštiljem. Mala Kineskinja Ćaća postala je miljenica svih Piroćanaca.

Porodica je iz Kine stigla pre 15 godina, prvo u Beograd, a poslednjih deset godina žive u Pirotu, gde su vlasnici tržnog centra. Janjan Tu, članica porodice, izjavila je za Telegraf.rs da su impresionirani ljudima i prirodom u Srbiji. Nedavno je prisustvovala dočeku kineskog predsednika u Beogradu, zajedno sa preko 2.000 kineskih državljana koji žive u Srbiji.

- Ovde nam je odlično, volimo Beograd, Pirot, i celu Srbiju. Pirot je fantastičan, često odlazimo u kafane, a pirotski roštilj je izvanredan. Redovno obilazimo različite delove Srbije kako bi je što bolje upoznali i iznova bivamo oduševljeni onim što vidimo u svim delovima zemlje. Posebno smo srećni zbog sporazuma između kineskog i srpskog predsednika, želimo da doprinesemo razvoju Srbije i verujemo da će nam svima biti bolje u narednim godinama - rekla je Janjan.

Njena ćerka Ćaća, koja ima devet i po godina, postala je miljenica Piroćanaca kada je pre nekoliko godina na izvanrednom srpskom jeziku čestitala Uskrs svim sugrađanima. Od tada je svi u Pirotu poznaju i sa oduševljenjem joj se javljaju. Ćaća je talentovana violinistkinja sa brojnim nagradama i učenica je trećeg razreda OŠ "Vuk Karadžić" u Pirotu.

- Moji omiljeni predmeti su srpski jezik i matematika - priča ova šarmantna devojčica, dodajući da voli planinarenje, za šta je Pirot, okružen planinskim vrhovima, savršen. U školi imam puno drugara, rado se družim sa svima, super nam je ovde - kaže Ćaća, koja je za Telegraf.rs izrecitovala i svoju omiljenu pesmu.

Inače, posebno je fascinirana srpskim jezikom, koji joj odlično ide, a omiljena među Piroćancima postala je kada je preko društvenih mreža, na izuzetno srpskom, pre dve godine čestitala Vaskrs.

(Telegraf.rs/A. Ćirić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sky Writer

    22. maj 2024 | 15:34

    Kamo sreće da je još više ovakvih porodica u Pirotu,mi smo gostoljubivi,bez obzira sto nas bije glas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA