Vreme čitanja: oko 1 min.

Vatrogasci spasioci u Novom Pazaru crpe vodu: Nakon strašnih padavina proglašena vandredna situacija!

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije na licu mesta crpe vodu na 12 lokacija u Novom Pazaru!

  • 0
Novi Pazar, vanredna situacija Foto: Rina

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova danas su u Novom Pazaru u kojem je, usled velikih padavina, došlo do izlivanja reke Trnavice zbog čega je na teritoriji ovog grada proglašena vanredna situacija, evakuisali dve osobe iz zaglavljenog vozila, kao i jedno bolesno lice iz pomoćnog objekta u mestu Šavci.

Vatrogasci-spasioci su na teritoriji Novog Pazara angažovani i na crpljenju vode na 12 lokacija, kao i na pomoći stanovništvu u vidu uklanjanja palih stabala u Novom Sadu, Somboru, Baču i Beočinu.

Tokom dana, vatrogasci-spasioci iz Užica evakuisali su dve osobe i dvomesečnu bebu iz poplavljenog automobila na deonici puta Vrela-Ljubanje u Zlatiborskom upravnom okrugu, a jedna žena je stradala kada je usled jakog nevremena drvo palo na automobil u vožnji u Somboru.

Na intervencijama crpljenja vode, uklanjanja stabala i evakuacije lica angažovano je 64 vatrogasaca-spasilaca sa 28 pumpi.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su neprekidno na terenu na svim kritičnim tačkama u ugroženom području.

(Telegraf.rs)

Video: Proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA