Vreme čitanja: oko 1 min.

Bujični potoci potopili puteve kod Požege: U Užicu pala ogromna količina kiša, stabilizacija u toku

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krupan grad veličine oraha oštetio je poljoprivredne useve, pojedine automobile

  • 0
Hrvatska Zagreb poplave Sava izlivanje Foto: Tanjug/Hina/Zvonimir Kuhtić

Jako olujno nevreme koje je juče tokom popodnevnih sati pogodilo Požegu, nanaelo je štetu na putnoj infrastrukturi i na poljoprivrednim usevima. Krupan grad oštetio je pored poljoprivrednih useva i automobile.

"Došlo je do izlivanja bujičnih bujičnih potoka u nekoliko mesnih zajednica, na svu sreću vodotokovi prvog reda ostali su u svojim koritima. Ono što je najvažnije jeste da su padavine stale, a voda se u toku noći povukla", rekao je Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega, kako prenosi RINA.rs.

Nevreme je štetu nanelo i na teritoriji grada Užica, gde je nekoliko gradskih ulica bilo potopljeno usled izivanja kanalizacije.

Krupan grad veličine oraha oštetio je poljoprivredne useve, pojedine automobile. Saobraćaj kroz centar grada ili je bio potpuno blokiran ili se odvijao otežano. Sve nadležne ekipe su odmah upućene na teren i sutacija se polako stabilizuje.

"Na području grada za kratko vreme palo je oko 30 litara kiše. Nevreme je pogodilo grad u dva naleta. U prvom su rešetke prihvatile svu vodu, ali u drugom naletu jakih padavina to nije bilo moguće i voda se izlila. Najveći problemi su u ulicama u kojima se trenutno izvode radovi, voda se izlila i došla do pojedinih objekata. Ipak, ono što je najvažnije nema ugroženih domaćinstava, sve ekipe su rapoređene na teren i radi se na sanaciji štete po prioritetima", rekao je Zoran Militarov načelnik Uprave za vanredne situacije u Užicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA