Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle potopa ostala katastrofa! Ogromne količine kamenja kiša "nanela" u grad, ovako izgleda Užice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oko tri sata je padala kiša, voda se zadržavala na ulicama, pa na pojedinim mestima i danas stoji

  • 2
Užice, potop Foto: Telegraf

Kada je kiša stala, a potoci na ulicama se slili u šahtove, Užičani su se suočili sa drugim problemom, i to kamenjem na putu, koje je voda donela sa okolnih brda. Jučerašnji potop u Užicu, građane je ostavio u čudu, pa je nenadana, jaka oluja za sobom ostavila ogromne posledice, kako u selima, tako i u gradu.

Zbog jake kiše, u gradu je nastala katastrofa, automobili su "plivali" ulicama, koje su nekoliko sati služile kao rečno korito, sa jednog, na drugi kraj grada, dok su se pešaci retko gde mogli videti.

- Bilo je jezivo. Ne pamtimo ovakvo nevreme u gradu, ništa toliko nije nagoveštavalo da će doći do takve oluje. Sat pred početak padavina bilo je sunčano i vedro, pa se tako brzo naoblačilo i počela kiša, krenulo je i da grmi, pa osuo grad. Za volanom nije bilo nimalo svejedno, celo vreme smo vozili potocima, a pojedini i šahtovi su bili otvoreni - pričaju nam Užicani, koji su se u minutima nevremena našli u automobilu.

Oko tri sata je padala kiša, voda se zadržavala na ulicama, pa na pojedinim mestima i danas stoji. Najkritičnije je u Nemanjinoj ulici u centru Užica, gde je voda sa okolnih brda sa sobom nanela ogromne količinje "šuta" i kamenja, pa se je saobraćaj dodatno usporen. Očekuje se da nadležne službe danas rasčiste kritične deonice.

U naselju Rujevac do kuće mogu samo pešice

Slično nevreme bilo je i u Sevojnu i okolini, ali je za sobom ostavilo čak i veće posledice. Kiša je sa visa Gajevi, nadomak varošice, donela znatno velike količine kamenja na lokalne puteve u naselju Rujevac, pa je prilaz pojedinim domaćinstvima skroz onemogućen. Putevi su zatrpani "šutom" i neprogodni, pa meštani do kuća, ističu, mogu samo pešice.

Pokušavali su, kad se nevreme smirilo, da rasčiste, ali su nemoćni sami to da urade, potrebno je i ljudstvo i mehanizacija. Nadaju se da će njihovu muku neko čuti i pomoći im da bar mogu normalno da priđu kućama.

Grad "obrao" voće u okolnim selima

Za voće je, kažu poljoprivrednici, ovogodišnja sezona završena, a najkritičnije je bilo za malinu, jer su prve plodove u ovom kraju očekivali za desetak dana. Nadali se, pričaju nam, kad je cena loša, bar dobrom rodu, ali nije im pošlo za rukom. Za neki dan najmlađi su se radovali trešnjama, ali i njih je nakon aprilskog mraza, dokusurio grad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA