≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grmljavinske oluje trenutno tutnje Srbijom! U ovom gradu je HAOS

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je i veoma sparno

  • 4
Vremenska prognoza, grmljavina, kiša Foto: Shutterstock, Tanjug/Miloš Milivojević

U ovom času širom Srbije veoma je nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno ima grmljavinskih oluja i nepogoda.

Pre sat vremena snažan pljusak sa jakom grmljavinom poplavio je delove Aleksinca, a za oko sat vremena šire područje ovog grada našlo bi se ponovo na udaru jake grmljavinske oluje.

Trenutno su grmljavinski procesi najintenzivjniji nad južnim, jugoistočnim, istočnim i centralnim predelima Srbije, Pomoravljem, Podunavljem i nad delovima Banata.

U ovom trenutku jaka grmljavinska oluja besni iznad Leskovca, a na udaru je i Kopaonik, kao i delovi Rasinskog i Topličkog okruga, a nešto manje oluje beleže se na širem području Kragujevca i Podunavlju i delu Pomoravlja. Grmljavinska oluja pogodiće i šire područje Smedereva.

Padavine i oluje Foto: zoomEarth

I u nastavku poslepodneva širom Srbije biće nestabilno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Biće uslova za grmljavinske oluje i nepogode sa gradom, obilnim pljuskovima i jakim gromovima.

U ovim predelima u kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne i više od 30-40 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i poplava usled izlivanja manjih tokova i potoka bujičnog karaktera. Opasnosti od poplava na većim i srednjim rekama nema.

Inače, u Srbiji je danas i vrlo sparno i neugodno, jer je visoka relativna vlažnost vazduha. Trenutne temperature kreću se od 20 do 25°C, u Beogradu je 23°C. Zlatibor meri 18°C, Sjenica 16°C, a Kopaonik 12°C.

Trenutne temperature vazduha Foto: Meteociel

(Telegraf.rs)

Video: Neverovatan snimak: Žena uhvatila trenutak udara groma u džip u kom su joj bili muž i deca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA