Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Lončar sa najboljim diplomcima medicine: "Država vam je dala šansu, iskoristite je"

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“ koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, u našim zdravstvenim ustanovama, ukupno je zaposleno više od 1.500 mladih lekara i preko 2.000 medicinskih sestara i tehničara

  • 15
Zlatibor Lončar sa diplomcima Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta u našoj zemlji, koji će uskoro, u sklopu Programa zapošljavanja najboljih diplomaca, dobiti zaposlenje i mogućnost stručnog usavršavanja,kroz specijalizacije i doktorske studije.

Tom prilikom, razmotrene su mogućnosti za odabirom željenih specijalizacija mladih lekara, na osnovu kadrovskih planova zdravstvenih ustanova, čiji su rukovodioci takođe bili prisutni na sastanku. Ministar zdravlja je strpljivo saslušao mlade kolege, iskoristivši priliku da sa njima razmeni mišljenje i ideje o budućnosti zdravstvenog sistema Najbolji diplomci su sa puno entuzijazma istakli ministru svoje planove, želje za stručnim usavršavanjem, kao i ideje za unapređenjem zdravstva naše zemlje.

Čestitavši im na uspešno završenim studijama medicine, ministar je budućim kolegama poželeo puno uspeha u daljem radu.

- Najiskrenije vam čestitam na akademskom uspehu, ali moram da istaknem da ste tek na početku svog profesionalnog puta. Mnogo rada i velika odgovornost je pred vama, jer ste prepoznati od države kao nosioci zdravstvenog sistema u godinama koje su pred nama. Drago mi je da smo danas razgovarali i o tome kako da zajedno stvaramo zdravstveni sistem po meri svih naših građana. Imate mnogo dobrih ideja, ambiciozni ste, vredni, i ja zaista nemam nikakve sumnje da ćete iskoristiti šansu koju ste dobili od države, istakao je Lončar.

U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“ koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, u našim zdravstvenim ustanovama, ukupno je zaposleno više od 1.500 mladih lekara i preko 2.000 medicinskih sestara i tehničara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    22. maj 2024 | 15:14

    Zdravstvo je u Srbiji propalo skroz...ispod nule. Ko god može od lekara beži u inostranstvo...ko će nas lečiti ovako uboge i jadne??!

  • Nis

    22. maj 2024 | 15:36

    Bas si ti pozvan da pricas najboljim studentima… Ti si bio bas dobar stident… ovde je unisteno zdravstvoDeci svaka cast

  • Neko

    22. maj 2024 | 15:50

    Sticajem okolnosti moja baba je zemljakinja ministru, znam šta o njemu pričaju zemljaci a verujte ništa pozitivno,tako da posle prakse ja odlazim u Kanadu da radim u svojoj medicinskoj struci,u Srbiji me ništa ne zaustavlja zbog sramotnog stranačkog zapošljavanja,kupovine diploma čak i na medicinskom fakultetu,a dalje i da ne nabrajam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA