Vreme čitanja: oko 1 min.

U kamenolomu Straževica uništeno više od 20 ubojnih sredstava: Pronađeni tokom građevinskih radova

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uništeno je 10 metaka, pet artiljerijskih granata, četiri ručne bombe, dva upaljača artiljerijske municije, jedno telo artiljerijske granate i jedan protiv-avionski metak

  • 0
Tim za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava, Uprava za vanredne situacije Foto: Rina/ilustracija

Tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije uništio je u kamenolomu Straževica u Batočini više od 20 neeksplodiranih ubojnih sredstava. Uništeno je 10 metaka, pet artiljerijskih granata, četiri ručne bombe, dva upaljača artiljerijske municije, jedno telo artiljerijske granate i jedan protiv-avionski metak, prenosi Infokg.

Opertivni tim za neeksplodirana ubojna sredstva Uprave za vanredne situcije u Kragujevcu, uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti i uz asistenciju pripadnika Policijske uprave, Vatrogasno-spasilačke brigade i Zavoda za urgentnu medicinu, preuzeo je neeksplodirana ubojna sredstva na lokaciji “Tenkodrom”, a potom ih je uništio u kamenolomu Straževica u Batočini.

“Zajednički tim za neeksplodirana ubojna sredstva, Sektora za vanredne situacije i Uprave za vanredne situacije na lokaciji u Ulici Sime Markovića bb, u naselju Denino brdo, vršio je pretragu terena, iskopavanje, identifikaciju i preuzimanje neeksplodiranih ubojnih sredstava. Na toj lokaciji je u protekloj nedelji, prilikom građevinskih radova, odnosno iskopa zemlje, u više navrata, pronađen znatan broj neeksplodiranih ubojnih sredstava, koja je tim u Kragujevcu preuzeo i uskladištio, do trenutka uništavanja. Nakon pretrage i prikupljanja na navedenoj lokaciji, Uprava za VS u Kragujevcu je organizovala transport i uništavanje prikupljenih ubojnih sredstava, kao i sredstava prikupljenih i uskladištenih u magacinu u prethodnom periodu”, izjavio je načelnik kragujevačke Uprave za vanredne situacije, Zoran Kočović.

(Telegraf.rs)

Video: Uništena avio-bomba iz Drugog svetskog rata: Snimak eksplozije u kontrolisanim uslovima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA