Vreme čitanja: oko 1 min.

Vujović i Beriš razgovarali o projektima u cilju daljeg unapređenja stanja životne sredine

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas sa stalnim predstavnikom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Jakupom Berišem, sa kojim je razgovarala o realizaciji zajedničkih aktivnosti i planovima za naredni period u cilju daljeg unapređenja stanja životne sredine

  • 0
Irena Vujović Foto: Jovana Rošul

Vujović je zahvalila partnerima iz UNDP na dosadašnjoj posvećenosti i proaktivnosti, izrazivši uverenje da će trend dosadašnje saradnje u cilju postizanja najboljih mogućih rezultata u narednom periodu ići isključivo uzlaznom putanjom i na dobrobit svih građana Republike Srbije.

-Projekti upravljanja otpadom, otpadnim vodama, hemikalijama, efikasnija zaštita prirode i biodiverziteta, kao i klimatske promene i dalje će biti u fokusu naše saradnje. Važan korak ka daljem unapređenju kvaliteta vazduha je i novi Zakon o zaštiti vazduha na čemu trenutno posvećeno radimo uz podršku naših partnera - istakla je Vujović.

Govoreći o zajedničkim projektima na kojima se uspešno radilo, Vujović je navela "EU za Zelenu agendu u Srbiji", koji sprovodi UNDP, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Rezultate ovog značajnog projekta, kako je rekla, predstaviće na predstojećem poslovnom forumu Italija-Srbija, koji se održava 24. maja 2024. godine u Trstu.

Beriš je naglasio da je saradnja UNDP i Ministarstva zaštite životne sredine na izuzetno visokom nivou, da će tim ove međunarodne organizacije nastaviti započete aktivnosti, kao i da UNDP ostaje otvoren za nove oblike saradnje koja će doprineti unapređenju zaštite životne sredine u Republici Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA