Vreme čitanja: oko 1 min.

Žigmanov: Kultura Roma u Srbiji živa, vidljiva, bogata, pluralna, vredna i važna

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žigmanov je ocenio da ju kultura, uz obrazovanje, jedan od najvažnijih resursa za očuvanje i razvoj identiteta jedne zajednice, saopštilo je resorno ministarstvo.

  • 0
Tomislav Žigmanov Nikol Čulik delegacija SAD Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov istakao je u Beogradu, na otvaranju 14. sastanka SKGO Mreže za romska pitanja da je u multikulturalnom mozaiku Srbije, kultura Roma živa, vidljiva, bogata, pluralna, vredna i važna.

Žigmanov je ocenio da ju kultura, uz obrazovanje, jedan od najvažnijih resursa za očuvanje i razvoj identiteta jedne zajednice, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Republika Srbija je, svojim zakonodavnim okvirom i politikama, posvećena očuvanju i razvoju kultura svih nacionalnih zajednica, pa tako i romske zajednice - naglasio je ministar.

On je podvukao da se pružanjem podrške, od lokalnih pa do nacionalnog nivoa, stvaraju pretpostavke kako bi se čuvala baština, afirmisalo kulturno stvaralaštvo romske nacionalne manjine i isto prezentovalo javnosti.

Skupu su prisustvovali i predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, predstavnica Delegacije Evropske unije Mirjana Maksimović i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Nikola Tarbuk.

Održana su dva panela: „Kultura, vrednost jednog naroda“, i „Kultura stub razvoja“, na kojima su govorili istaknuti romski umetnici i kulturni delatnici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: Čeka nas težak dan, uspeli su da ujedine Srbe pokušavajući da nas unize

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA