Vreme čitanja: oko 1 min.

Besplatno testiranje na HIV danas u Nišu

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku je evropska nedelja testiranja na HIV

  • 0
Testiranje na HIV Foto: Marko Jovanović

Sve osobe koje žele da se testiraju na HIV mogu to učiniTi bez zakazivanja termina i besplatno u subotu, 25. maja od 11 do 15 sati u prostorijama Nacionalnog centra za seksualno i reproduktivno zdravlje "Potent" u Nišu, pišu juznevesti.com

- Iz ovog centra kažu da je u toku prolećna Evropska nedelja testiranja, kada su pojačane aktivnosti informisanja i testiranja na HIV i ostale seksualno prenosive infekcije. Iako je testiranje dostupno tokom cele godine u svim zdravstvenim ustanovama i institucijama za javno zdravlje, podaci pokazuju da mali broj pojedinaca koristi tu mogućnost da proveri svoj HIV status - navode iz "Potent" centra.

Zato pozivaju građane da se testiraju poverljivo, besplatno i anonimno u njihovim centrima. Na jugu Srbije, testiranje će obaviti na adresi Ulica Stevana Nemanje 69.

Iz "Potent" centra ističu da rano otkrivanje i lečenje HIV-a savremenom terapijom omogućava produžen i kvalitetan život, zdravo potomstvo i sprečava dalje širenje virusa seksualnim putem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA