Vreme čitanja: oko 2 min.

Prava milina, umesto u učionici đaci dan proveli u prirodi: Učenici iz Prijepolja čas iskoristili ovako

K. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Učenici su izrazili zadovoljstvo što su časove umesto u učionici održali u prirodi

  • 0
Đaci, Prijepolje Foto: RINA.rs

U okviru akcije "Sa prirodom na ti", učenici četvrtog razreda Osnovne škole "Vladimir Perić Valter" iz Prijepolja imali su jedinstvenu priliku da zamene učionice za prirodu. Ova inovativna ideja, održana na izletištu Ravne nadomak Prijepolja, donela je đacima osvežavajuću promenu u obrazovnom procesu.

Akcija, osmišljena da poveže učenike sa prirodom i podstakne njihovu ekološku svest, prošla je u veselom i edukativnom duhu. Deca su uživala u učenju na otvorenom, što je pružilo novo iskustvo i unelo radost u njihov svakodnevni školski život. Nastava u prirodi obuhvatila je različite obrazovne aktivnosti, prilagođene prirodnom okruženju, čime su se učenici dodatno zbližili sa okolinom i međusobno.

- Učenici četvrtog razreda, umesto u učionici, časove u drugoj smeni održali su u prirodi. Prostor na izletištu Ravne, nije puno udaljen od škole i nakon polučasovne šetnje održali smo nastavu u prirodi. U okviru časa srpskog jezika, zajedno sa Turističkom orgaizacijom, učenici su pravili razglednicu sa motivima Prijepolja - kaže učiteljica Danica Ratković za agenciju RINA.

Poseban doprinos nastavi u prirodi dala je Turistička organizacija Prijepolje. Učenici su imali priliku da saznaju više o radu Turističke organizacije, njenoj ulozi u promovisanju lokalnih turističkih potencijala i značaju očuvanja prirode. Kroz interaktivno predavanje, deca su stekla nova znanja o turističkim atrakcijama njihovog kraja i značaju ekoturizma.

- Na poziv učitelja Osnovne škole ’Vladimir Perić Valter’, uključili smo se u njihov projekat nastave u prirodi. Drago nam je što se deca na vreme uključuju i povezuju sa prirodom, a izletište Ravne idealan je prostor za druženje. Mi smo mališane upoznali sa radom Turističke organizacije i učestvovali smo u kreiranju razglednica iz našeg kraja - rekao je direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević.

Izletište Ravne, sa svojom prelepom prirodom i čistim vazduhom, pokazalo se kao idealno mesto za ovakve aktivnosti. Učenici su izrazili zadovoljstvo što su časove umesto u učionici održali u prirodi.

- Bilo je zanimljivo učiti na otvorenom u prirodi i sticati nova znanja o svom zavičaju - kazala je učenica četvrtog razreda Sofija Varaklić.

Ova akcija je primer kako škola, u saradnji sa lokalnim organizacijama, može kreirati dinamično okruženje za učenje, istovremeno podstičući ljubav prema prirodi i svesti o važnosti njenog očuvanja.

(Telegraf.rs)

Video: Đaci Prve kragujevačke gimnazije osmislili pametnu podlogu za učenje moravca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA