Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobre vesti za meštane Nove Crvenke: Počelo uklanjanje divljih deponija

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opština Kula je ove godine dobila 2,8 miliona dinara da ukloni divlju deponiju

  • 0
Uklanjanje divljih deponija, Nova Crvenka Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

U Novoj Crvenki u opštini Kula, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine uklanja se velika divlja deponija koja je godinama smetala građanima i ugrožavala poljoprivredno zemljište.

Državna sekretarka Sandra Dokić, obišla je danas radove na uklanjanju divlje deponije u opštini Kula i tom prilikom izjavila da je Ministarstvo od 2021. godine izdvojilo ukupno 348 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija širom Srbije.

"Zaključno sa ovom godinom biće očišćeno ukupno 1.119 divljih deponija, a među jedinicama lokalne samouprave koje su korisnici ovih sredstava je i opština Kula, koja je dobar primer angažovanja na trajnom rešavanju ovog problema", navela je Dokić.

Opština Kula je ove godine dobila 2,8 miliona dinara da ukloni divlju deponiju, a prošle godine je takođe preko konkursa dobila sredstva za uklanjanje i rekultivaciju deponije kao i za pošumljavanje.

Kula je jedna od pet opština koja će gravitirati ka RC Rančevo u Somboru, za čiju izgradnju su već obezbeđena značajna sredstva i planirano je da ima izgrađenu transfer stanicu za pretovar otpada. Početkom rada sanitarne deponije u Somboru, biće zatvorene četiri nesanitarne deponije na koje se na nepravilan način decenijama odlaže otpad.

(Telegraf.rs)

Video: Bageri i kamioni raščišćavaju šta je od deponije ostalo: Potraga za telom Danke Ilić se nastavlja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA