Vreme čitanja: oko 2 min.

Petar iz Čačka je obišao 45 zemalja sveta: "Napustim zonu komfora i doživim nešto potpuno novo i drugačije"

K. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Putuje Srbijom i svetom upoznajući druge kulture, uživajući u lepotama dalekih destinacija, različitim ukusima i mirisima

  • 1
Petar Sretenović Printscreen: Instagram/ perceee

Čačanin Petar Sretenović na pravi način spaja ljubav i profesiju.

Posetio je i upoznao 45 zemalja. Osim što putuje sam, kao licencirani turistički vodič često ima razne ture, čak i u Japanu

Putuje Srbijom i svetom upoznajući druge kulture, uživajući u lepotama dalekih destinacija, različitim ukusima i mirisima. Svako putovanje donosi novi izazov, pa je prelazeći granice 45 država često pomerao i svoje.

- Zahvaljujući putovanjima naučio sam dosta o samom sebi i o svim nekim situacijama u kojima se nalazim prepoznam neko pravo lice. Možda neke stvari koje do tada nisam bio svestan i na šta sam sve spreman i koje su moje granice koje nekada na putovanjima i moram da pređem, jer ipak najbolje se osećam kada napustim tu zonu komfora i doživim nešto potpuno novo i drugačije - navodi Petar Sretenović za RTS.

Ovaj mladić iz Čačka uživa u putovanjima po Evropi, Africi, Kubi, Japanu, jer tvrdi putovanja su način života. Iz brojnih avantura nosi samo pozitivna iskustva i uspomene. Izdvaja najinteresantnije.

- Vožnja indijskim vozom, komunikacija sa Indijcima koji nekad i ne komuniciraju nego samo pokretima glave daju odgovor na svako pitanje, a na meni je da shvatim i razumem šta su oni hteli da kažu. Tako da, generalno, sve su to neke stvari koje onako na neki lep način vas izbace iz koloseka i vrate u nešto potpuno drugačije - ističe Petar.

Utiske sa putovanja prenosi fotografijama i pričama na svom blogu i društvenim mrežama. Podjednako mu je izazovno kada vodi grupu kao i kada je sam turista.

- Obilazim mesta u koja turisti inače ne idu. To mi se desilo na primer u u Jordanu kada sam bio. Otišao sam na sever Jordana u blizini granice sa Sirijom i to je jedna potpuno drugačija zemlja u odnosu na ono koja se obilazi u regularnim da kažem turističkim turama, a opet kada sam sa grupom imam jako lepu mogućnost da upoznam zemlju ponovo na neki drugačiji način - naglašava Petar.

Petar uvek ima kofer pri ruci. Na jesen će ponovo biti vodič turistima u Japanu, a spreman je i za neke nove pustolovine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA