≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spremni za svaki izazov: Svrljiški vatrogasci ušli u renoviranu zgradu

D. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čaušić je pohvalio delovanje svrljiških vatrogasaca tokom nedavnih poplava.

  • 0
Vatrogasci Foto: D. K.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije u Svrljigu danas su ušli u rekonstruisanu zgradu, što će im omogućiti ne samo bolje uslove rada već i bržu reakciju u situacijama kada je nepohodna njihova intervencija.

Zgradu je svrljiškim vatrogascima zvanično predao v. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić u prisustvu načelnika niške vatrogasno spasilačke brigade Srđana Mitrovića i prvog čoveka svrljiške policije Nenada Stojiljkovića.

- Danas sam ovde po nalogu potpredsednika Vlade, ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića kako bih otvorio rekonstruisani objekat vatrogasno spasilačkih jedinica u Svrljigu. Ovi momci, kao uostalom i svi pripadnici Uprave za vanredne situacije ponos su Ministarstva unutrašnjih poslova i naše zemlje. Posebno me raduje što sam u razgovoru sa ministrom Dačićem uveren da ćemo imati još veću podršku u opremanju u unapređenju uslova rada pripadnika Uprave za vanredne sitaucije - rekao je Čaušić.

On je pohvalio delovanje svrljiških vatrogasaca tokom nedavnih poplava.

- Kako ovi momci rade pokazalo se 3. maja kada su poplave pogodile ovaj kraj. Taada su naši pripadnici munjevito izašli na teren, evakuisali jednu slabo pokretnu osobu, stoku, crpeli vodu iz preko 20 objekata i pomagali građanima Svrljiga. Rekonstrukcija ove zgrade nije samo značajna za unapređenje života i rada naših pripadnika već je od velikog značaja za brži izlazak i efikasnije pružanje pomoći građanima - objasnio je Čaušić.

Upozorio je da je pred pripadnicima ove službe izazovno vreme.

- Svi zajedno moramo da se spremamo za ono što nas čeka a to su jače klimatske promene. Čitav sistem treba da bude pripravan uključujući i lokalnu samoupravu koja mora da obrati pažnju na preventivne radove, prvenstveno na izgradnju bedema na tokovima drugog reda. Zbog nedostatka bedema na Prevačkoj reci 3. maja potopljene su Prvomajska, Boračka i ulica Vojislava Krejanovića. To je opomena da svi moramo da radimo, da se spremamo za jače elementarne nepogoda Ovo je jedan od načina za unapređenje naših aktivnosti. U istom cilju rekonstruisali smo zgradu Uprave za vanredne situacije u Nišu, izgrađen je dom u Aleksincu, nakon Svrljiga sledi Doljevac, zatim Knjaževac, Veliko Gradište, Negotin, zgrada Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu i Novom sadu te sedište sektora za vanredne situacije u Beogradu kako bi naši pripadnici u celoj Srbiji imali najbolje uslove za rad - zaključio je Čaušić.

(Telegraf.rs)

Video: Drama u Prijepolju, Lim preti da se izbije svakog trenutka: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA