Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić na Saboru Janjana u Futogu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sabor Janjana pod nazivom Krajiški dan održan je u Futogu

  • 0
Milan Đurić, Sabor janjana u Futogu Foto: Instagram / milandjuric.rs

Gradonačelik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je manifestaciji Sabor Janjana u Futogu, pod nazivom Krajiški dan.

U okviru manifestacije upriličen je bogat kulturno umetnički program uz učešće folklornih ansambala i izvođača iz Strojica - Janja i Futoga, krajiških pevačkih grupa, zdravičara i recitatora.

Takođe, upriličene su i raznovrsne aktivnosti i takmičenja u tradicionalnim disciplinama poput bacanja kamena s ramena, skoka u dalj, košenja trave i nadvlačenja konopca, saopšteno je iz novosadske Gradske kuće.

''Ovaj grad je decenijama sigurno mesto, dom i veliki prijatelj Janjana i znajte da će Novi Sad uvek biti uz vas. Mi se, kao Grad Novi Sad, trudimo da svake godine podržimo ovu manifestaciju, jer smo prepoznali vašu iskrenu želju da čuvate običaje i kulturu. Zahvaljujući ovom skupu, iz godine u godinu stvaraju se sve jače i neraskidive veze između naše braće i sestara iz svih krajeva gde živi srpski narod'', rekao je gradonačelnik čestitavši organizatorima i poželevši sreću svim učesnicima u tradicionalnim igrama Janjana.

U okviru manifestacije prisutnima su se obratili i ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski i direktor Srbija gasa Dušan Bajatović.

Ministarka je pozvala prisutne da misle na svoje korene, pesmu, pismo i narodnu nošnju, kao i da ne dozvole prekidanje srpskih tradicija.

''Negujmo prošlost, ali zajednički stremimo ka budućnosti svih naših porodica'', rekla je Milica Đurđević Stamenkovski.

Manifestaciji su prisustvovali i predsednik Zavičajnog udruženja Janjana Zoran Crepulja, predsednik pokrajinskog Fonda za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovovac i predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đurić: Zamenićemo vozila novim koja su 100 odsto bez emisije štetnih gasova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA