Vreme čitanja: oko 2 min.

Jezik, književnost i dijalog: Međunarodna naučna konferencija na Alfa BK

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Alfa BK Univerzitetu je 24. i 25. maja održana 13. Međunarodna naučna konferencija u organizaciji Fakulteta za strane jezike, pod nazivom Jezik, književnost i dijalog. Ova konferencija je okupila naučnike i stručnjake iz različitih delova sveta kako bi razmenili svoja znanja i iskustva u oblasti jezika i književnosti, te podstakli dijalog i saradnju među različitim kulturama

  • 0
Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Uroš Marković

Konferenciju je svečano otvorio rektor Alfa BK Univerziteta prof. dr Jovan Veselinović, koji je u svom govoru istakao značaj interdisciplinarnog pristupa u istraživanjima jezika i književnosti. Nakon svečanog otvaranja, gosti su imali priliku da slušaju četiri plenarna predavanja, koja su održali istaknuti stručnjaci, i 72 izlaganja, koja su pokrila raznovrsne teme od lingvistike, do analize književnih dela.

Učesnici na konferenciji bili su iz Srbije, Rumunije, Hrvatske, Poljske, Nemačke, Gruzije, Ukrajine, Švedske, Mađarske, Bugarske, Rusije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Italije, Grčke, Belorusije, Malte, Turske, Izraela, Maroka, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omana, Hong Konga, Indije, Nigerije, Gane i Sjedinjenih Američkih Država. Ovako širok spektar učesnika ukazuje na globalnu privlačnost i značaj ove konferencije.

Alfa BK Univerzitet nastavlja da organizuje konferencije i seminare od izuzetnog značaja za nauku i društvo. Veliki broj gostiju i visok nivo kvaliteta izlaganja pokazuju visoke domete konferencije i dolaze kao kruna uspeha sjajne organizacije kolektiva Univerziteta. Ova konferencija nije samo omogućila razmenu naučnih ideja i rezultata istraživanja, već je i ojačala međunarodnu saradnju i povezivanje među istraživačima iz različitih zemalja.

Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Uroš Marković

Pored akademskih aktivnosti, učesnici su imali priliku da učestvuju u brojnim diskusijama i radionicama koje su dodatno obogatile njihova saznanja i profesionalne veštine. Ove radionice su obuhvatale teme kao što su primena novih tehnologija u lingvističkim istraživanjima, književna teorija u savremenom kontekstu i interdisciplinarni pristupi u proučavanju kulture i jezika. Takođe, poseban akcenat je stavljen na izazove i mogućnosti digitalne humanistike, koja postaje sve značajnija u savremenim istraživanjima.

Konferencija je takođe pružila platformu mladim istraživačima da predstave svoje radove i dobiju povratne informacije od iskusnijih kolega. Ovo je posebno važno za njihov profesionalni razvoj i motivaciju za dalji rad u oblasti nauke. Mladi naučnici su imali priliku da se umreže sa kolegama iz drugih zemalja i uspostave potencijalne saradnje za buduće projekte.

Alfa BK Univerzitet planira da nastavi sa organizacijom sličnih događaja u budućnosti, sa ciljem da podstakne kontinuiranu razmenu znanja i iskustava, kao i da doprinese razvoju naučne misli i unapređenju obrazovanja na globalnom nivou. Konferencija Jezik, književnost i dijalog je još jedan korak u tom pravcu, potvrđujući ulogu Alfa BK Univerziteta kao vodeće institucije u promociji naučnih istraživanja i međunarodne saradnje. Postanite i vi deo Alfa BK Univerziteta – upis je u toku! Sve detalje o upisu možete pronaći na sajtu www.alfa.edu.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA