"Pomozite mi da preživim": Leskovčanka Marija potencijalnog donora traži u komšiluku, neka se spremi Vranje

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Marija je medicinska sestra i sve do 16. februara, kada joj je dijagnostifikovana leukemija, radila je u operacionoj sali urologije u OB Leskovac

Marija Petronijević, pacijentkinja obolela od leukemije, i dalje je u potrazi za davaocem matičnih ćelija.

Pre nekoliko dana u njenom rodnom Leskovcu je prikupljen 2.091 uzorak. Podudarnosti nema, jer se potraga za donorom nastavlja.

"Pozivam sve ljude dobre volje od 18-45 god da dođu 21. juna od 09-15h u Kulturni centar Okce u Vranju i odazovu se akciji i pristupe u Registar davalaca matičnih ćelija hematopoeze Srbije i meni pomognu da preživim!!!", apelovala je Marija danas na društvenim mrežama.

Marija je medicinska sestra i sve do 16. februara, kada joj je dijagnostifikovana leukemija, radila je u operacionoj sali urologije u OB Leskovac.

Ćerkica na dijagnostici

Priča o Mariji Petronijević, majci dve devojčice, Une (7) i Danke (5) čiji su se životi odjednom pretvorili u borbu protiv nečeg što je veće od njih samih.

"Sve je krenulo u decembru, Dankini rezultati su bili katastrofa, sumnjaju na distrofiju mišića. Sad je trenutno na ispitivanju, potvrđena je toksoplazmoza pa ćemo dalje da vidimo šta će lekari da urade, to je tako krenulo sa njom, od stresa i svega toga što se sa njom izdešavalo ja sam došla u ovakvu situaciji u kakvu sam došla. 16. februara mi je dijagnostikovana akutna leukemija i od tada kreće moja borba, ne samo moja, već i borba supruga i celokupne porodice. Nažalost, šta da radimo, borimo se", ispričala je Marija ranije za Jugmediu.

Njen svet se okrenuo naglavačke. Suprug je sa starijom devojčicom u Tiršovoj, dok je Marija sama sa Unom, čekajući da jedan od nas bude donor koji je kompatibilan sa njom.

(Telegraf.rs)

Video: Darko je sa 9 godina prošao ono što nijedno dete ne bi trebalo: Tada se završilo njegovo detinjstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 18. jun 2024 | 06:13

    Organizujte po celoj Srbiji , hocemo i mi da se testiramo koji nismo blizu, ajmo ljudi da pomognemo majci

  • Gaga Sc Zoki

    18. jun 2024 | 06:44

    Izdrži Marija,Bog da čuva tebe i tvoje najmilije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA