Vreme čitanja: oko 1 min.

U Beogradu održana vežba "Vatreni bedem 2024", putem simulacija Vojske Srbije

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Beogradu održana vežba "Vatreni bedem 2024", putem simulacija Vojske Srbije

  • 0
Komanda Braničevske brigade realizuje vežbu Vatreni bedem 2024 u Centru za obuku putem simulacija Vojske Srbije Vojska Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije/bs

Komanda Braničevske brigade organizovala je vežbu "Vatreni bedem 2024" putem simulacija Vojske Srbije, u Centru za obuku u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"Vežbe podržane računarskim simulacijama predstavljaju važan oblik praktične obuke komandi u Vojsci Srbije. Ovakve vežbe pružaju priliku štabnim oficirima i komandama jedinica da, uz minimalan utrošak materijalnih resursa, unaprede osposobljenost za planiranje i izvođenje borbenih operacija", navodi se u saopštenju.

"Vatreni beden 2024" je vežba podržana računarskim simulacijama, koja se realizuje sa ciljem unapređenja sposobnosti komande ove teritorijalne brigade za planiranje, organizovanje i izvođenje odbrambene operacije.

U skladu sa zadatim scenarijom, oficiri i podoficiri uvežbavaju štabne procedure u procesu donošenja vojnih odluka i rešavaju taktičke supozicije koje ih mogu očekivati tokom izvođenja borbenih dejstava.

Na vežbi se proverava i poznavanje načela upotrebe teritorijalnih snaga u operacijama, sadejstvo sa jedinicama Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i saradnja sa činiocima civilnog okruženja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pogledajte kako izgleda akcija i vežba "Ada 2024" sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA