Čuvar tradicije okupljanja od 1756. godine

Bez čega ne možete zamisliti ni jedno okupljanje? Šta je ono što nas vezuje kada sednemo sa porodicom ili prijateljima, nakon napornog dana, da popričamo ili proslavimo? Šta obeležava sve naše zajedničke trenutke, dopunjuje i ispunjava vesele uspomene?
Da, dobro ste mislili - pivo je to! Verni pratilac svakog našeg osmeha, zagrljaja i drage uspomene. Recepture i ukusi su različiti, a sve što je potrebno jesu prirodni sastojci, prepoznatljiv ukus i autentična gorčina. Mnogi su se oprobali u pripremi istog, ali samo majstori uspevaju da stvore nešto posebno i održe kvalitet i ukus tokom decenija.
Duga je tradicija proizvodnje piva u Srbiji, dok je široka paleta proizvođača. Ipak, u jednom malom mestu u Vojvodini, u dalekom 18. veku, otvorena je Carska pivara gde se proizvodilo čak 12.000 hektolitara piva? Bečlije su znale kako se pravi pivo, a to iskustvo prenele su na naše majstore i to pivo, jednakog kvaliteta, pravi se i dan danas.
Verujemo da stari majstori, koji su te davne 1756. godine napravili prvo pivo i zapregama ga transportovali u obližnja naselja nisu ni sanjali da će jednog dana postati jedan od vodećih proizvođača piva u Srbiji. Na istom mestu i dan danas se nalazi njihova zanatska radionica - Apatinska pivara, a ako vas zanima ceo proces proizvodnje piva tradicionalne receputre, bogate pene i zlatne boje, zavirite u Jelen priču.

(Telegraf.rs/PR)
Video: Poplava u Kumodraškoj: Veliki gejzir izbio nasred ulice
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.