Aleksandar iz Kuršumlije postao živa legenda: Poneo jagnje u Grčku, a sad otkrio pikantne detalje

A. G.
A. G.    
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Aleksandar Miletić iz Kuršumlije, čiji je podvig prošle godine postao pravi hit na društvenim mrežama, ponovo je u centru pažnje! Nakon što je u Fejsbuk grupi "Grčka info" objavio fotografije celog jagnjeta koje je poneo na letovanje u Grčku, o njemu su brujali i mediji i hiljade ljudi u komentarima. Sada je u emisiji "150 minuta" otkrio kako je došao na tu ideju – i kako je izgledalo sedam dana „jagnjeće ekskurzije” u Pefkohoriju.

- Nešto ne volimo te morske plodove i moj drugar Goran i ja došli smo na ideju da ispečemo jagnje i da ponesemo – pa šta bude, bude - priča kroz smeh Aleksandar, koji je svojim potezom osvojio srca mnogih.

Plan je bio jednostavan: jagnje ispečeno u Kuršumliji, zatim lepo umotano u streč foliju, stavljeno u gepek i – pravac Pefkohori! Bez prevelikih priprema, bez seckanja i pakovanja po porcijama – jednostavno celina na točkovima.

- Ispekli smo ga, skinuli sa ražnja, ohladili, uvili u foliju, stavili u gepek, ubacili stvari i gas! Pa ako nam ga neko uzme, uzme. I tako je celo jagnje stiglo pravo u apartman - kaže Aleksandar.

Na balkonu apartmana jagnje je raskomadano, a meso složeno u oval – i tako sedam dana svaki dan ručak. Pun oval mesa, bez kosti, domaće, iz Kuršumlije. Ipak, nije svima bilo do veselja.

- Žene su već peti dan počele da kukaju – 'nemoj više jagnje!' - kroz smeh priznaje Miletić.

Ali najzabavniji deo priče tek sledi. Jednog dana otišli su na izlet brodićem. Domaćini su za ručak servirali oval sa mini burgerima, ali Aleksandar nije bio oduševljen:

- Ni za zalogaj, jedva se vidi... Rekao sam drugaru – otvaraj frižider! Izvadimo dva ovala jagnjećeg pečenja, poslužimo ljude. Uz to – lepa meka domaća rakija. Burgere niko više nije ni pogledao!

Ovaj prizor oduševio je sve prisutne, a Aleksandar i Goran su postali hit dana na brodu. Domaćini su se krstili, a putnici oduševljeno prilazili da probaju "srpski specijalitet".

Na društvenim mrežama Miletić je odavno stekao status "legende iz Kuršumlije", a komentari na njegovu objavu ne prestaju da stižu. Neki se šale da više nije dovoljno poneti paradajz i ajvar – sada mora celo jagnje. Drugi mu odaju priznanje što je osvetlao obraz srpskog turista.

Jedno je sigurno – kad sledeći put budete pakovali kofere za more, proverite da li vam staje i ražanj. Ako ništa drugo, Aleksandar je pokazao da domaće je – domaće, pa makar bilo i na 800 kilometara od kuće.

(Telegraf.rs)

Video: Era Ojdanić na jagnjijadi: Pitali smo ga da li je bolje mlado ili staro jagnje, odgovor je urnebesan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA