Atelje vina "Šapat": Prestonica vina i hedonizma
Na mestu susreta Srema, Banata i Bačke, gde se Tisa uliva u Dunav, na obroncima Fruške Gore, nalazi se Atelje vina "Šapat" - prva ultramoderna premijum vinarija u Srbiji koja proizvodi ekskluzivna vina i nudi jedinstven koncept gastronomije i usluge. "Šapat" je istinska vinska prestonica regije koja nudi izuzetne prirodno-geografske uslove za proizvodnju prvoklasnih vina.
Kompleks Ateljea vina "Šapat" obuhvata više od 12 hektara vinograda, savremeni pogon za proizvodnju vina i vinski podrum, kao i dva restorana. Fine dining restoran Fleur de Sel prvi je restoran u Srbiji koji je dobio MICHELIN zvezdu, kao globalnu potvrdu kvaliteta. Restoran "Šapat" nudi jedinstveno gastronomsko iskustvo sa pogledom na Dunav i panonsku ravnicu.
Vinarija je kapaciteta 100.000 boca, a u proizvodnji primenjuje bogato iskustvo i najsavremenije tehnološke postupke. Od vinogradarskih sorti u "Šapatu" su zastupljene frankovka, merlot i cabernet sauvignon, uz teroldego sa severa Italije, kao i žuti muskat, sauvignon blanc i chardonnay.
Premijum liniju vina "Atila" čine Atila Chardonnay, Atila Souvignon Blanc i Atila Cabarnet. U portfoliju su još i etikete Chardonnay, Nera, Cuvee, Šu šu i Bianca. Pored vina Terol, koje je istinski raritet, ponos vinarije je i prvi penušavac – Trofej. Novo vino svoju svečanu premijeru imaće na Sajmu vina "Wine Vision" by Open Balkan, čiji je Atelje vina "Šapat" i ove godine ponosni partner.
- Sajam "Wine Vision" smotra je od ključnog značaja za domaće proizvođače vina. Omogućava da na jednom mestu predstavimo svoja vina, uporedimo ih sa najpoznatijim evropskim i svetskim vinskim brendovima i ostvarimo poslovne kontakte. Prepoznali smo vrednosti ovog sajma i uvereni smo da će nastaviti da pomera granice domaćeg i regionalnog vinarstva - ističu u Ateljeu vina "Šapat".
(Telegraf.rs/PR)
Video: Hranilište beloglavog supa
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.