Održana dodele prestižne svetske nagrade: Evo ko je poneo Mišelinovu zvezdicu - Sveti gral kulinarstva

A. G.
A. G.    
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U organizaciji Turističke organizacije Srbije i kompanije METRO Cash&Carry Srbija večeras je održana svečana dodela Michelin priznanja, povodom predstavljanja izbora Michelin vodiča za Srbiju za 2026. godinu u hotelu Hyatt Regency.

Ceremonija je okupila predstavnike relevantnih institucija, gastronomske stručnjake i nosioce Michelin priznanja.

25 restorana se našlo u ovogodišnjem Michelinovom vodiču.

Marija Labović, direktorka TOS-a, istakla je da je ovakav događaj od izuzetnog značaja za Srbiju.

"Čast je biti deo ovog projekta, puno smo se trudili da imamo kontinuitet kada je Michelin u pitanju. Za TO Srbije je to od velikog značaja jer potvrđuje da se kvalitet prepoznaje, da su naši restorani rame uz rame sa drugima, da je Srbija rame uz rame sa evropskim destinacijama. Gastronomija u Srbiji to zasluzuje, ima onih koji zaslužuju i više od jedne zvezde", rekla je Labović, a potom je dodala:

"Turisti koji dođu u Srbiju gastronomiju prepoznaju kao jedan od tri glavna razloga, pored prirode i istorije."

Nadir Kađi, generalni direktor METRO Srbija, bio je jasan po pitanju svog stava.

"Meni ovo znači mnogo. Ovo je veliki uspeh. Michelin je edukacija, talenat i kreativnost."

Među restoranima koji su se našli u ovogodišnjem Michelinovom vodiču bili su: Sky Lounge, Homa, Istok, Legat 1903, The Square, Gušti mora, Salon 1905, Iva New Balkan Cuisine, Piont, Na ćošku, The twenty two, Meze restoran dvorište, Klub književnika by Branko Kisić, L'A dresse, Ebisu, Comunale caffè e cucina, Magellan, Bela Reka, i 5 novih restorana ove godine: S5 by Angie, Puter, Restoran 27, Prime i Suvenir.

Restorani Prime i Suvenir su ovogodišnji nosioci zvezdice.

Nakon svečane ceremonije i dodele je upriličenaa večera.

Mišelinove zvezdice (Michelin Stars) predstavljaju najprestižnije priznanje u svetu kulinarstva, uspostavljene davne 1900. godine od strane proizvođača guma Michelin.

Restorani mogu biti ocenjeni sa jednom, dve ili tri zvezdice u zavisnosti od kvaliteta, a Mišelinovi kritičari se vode najvišim standardima u svetu kulinarstva.

(Telegraf.rs)

Video: Osuđenici Okružnog zatvora danas su okitili jelku: Tradicija koja se poštuje dugi niz godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA