RODITELJI MALIŠANA IZ OBRENOVCA: Bebu smo iz bujice izbavili u koferu!

Šestomesečnog Teodora Đorđevića iz Obrenovca spasioci prvo odbili da prime u čamac jer su od nosiljke prekrivene ćebetom pomislili da je torba puna stvari

  • 0

Todor Đorđević je veoma srećan dečak koji je morao osmehom da kupi spasioce da ga izvuku iz vodene bujice koja je zadesila Obrenovac. Šestomesečnog dečaka i njegove roditeljime zadesila je poplava 16. maja u selu Rvat, gde je porodica otišla u posetu dečakovoj baki.

Prvobitno, spasioci su odbili da u čamac ubace auto-sedište u kojem se Todor nalazio, jer su pomislili da je kofer.

- Spremili smo bili dve torbe da ih ponesemo sa sobom, ali spasioci iz Gorske službe spasavanja su nam rekli da ne mogu da ih uzmu da bi više ljudi stalo u čamac. Kad sam im pružio auto-sedište za bebe u kojem je bio Todor, spasioci su ponovili: "Kofer ne može, nema mesta ni za ljude!"- Ma kakav kofer, to je moja beba - rekao sam. Uzeli su nosiljku, podigli ćebe i videli Todora, koji se u tom trenutku nasmejao nasmejao spasiocu. Tako je moj Toša ispao prtljag, a mi ga iz vode izbavili u malom koferu - priča otac mališana Milan Đorđević. Porodica Đorđević je trenutno smeštena kod rodbine na Novom Beogradu.

Slavica Mićić, majka malog Todora priča da im je u trenutku kad su spasioci došli po njih i Todora voda u kući dopirala do grudi.

- Spasioci su došli po nas u petak u sedam ujutru. Rekli su da mogu da prime jedno od nas dvoje i bebu. Bilo me je strah da idem sama sa detetom, ali nisam imala kud pošto Todora dojim. Čim smo ušli u čamac, zaspao je i prespavao ceo put do OŠ "Jefimija", gde smo proveli 24 sata - priča Slavica za "Kurir" i dodaje da ju je strah obuzeo tek kad je ušla u školu.

- Stavila sam nosiljku sa Todorom na školski sto. Tek tada sam postala svesna šta mi se dešava i počela da plačem - kaže Slavica naglašavajući da ostali do subote ujutru, kada su evakuisani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA