≫ 

BLIŽI SE KRAJ TRAMPOVOJ VLADAVINI: Američki predsednik će morati da podnese ostavku zbog progona, zatvora i mita?!

Otkaz se trenutno čini kao poslednja opcija, ali predsednik će se verovatno morati da se odluči za taj potez kako bi spasio svoju decu od zatvora i sebe od krivičnih progona - navodi profesor Filip Bobit

  • 6

Vodeći profesor prava na Univerzitetu Kolumbija izjavio je da će Donald Tramp biti prisiljen da da ostavku zbog ustavne krize koju su uzrokovali njegov sin i zet, piše Evening Standard.

Bura se ne stišava, ali Trampov advokat je izričit: Ništa nije bilo nezakonito u susretu Trampa juniora i Rusa!

Imejlovi Trampovog sina nedavno su otkrili da se prošlog leta sastao s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom, a prisutni su bili i Trampov zet Džerad Kušner kao i Paul Manafort, tadašnji vođa republikanske kampanje. Donald Tramp Jr. odgovorio je na ponudu "inkriminirajućih informacija" o Hilari Klinton da je njome "oduševljen".

Cilj mu je stvaranje dinastije

- Kakvi god bili ciljevi Trampove kampanje, već je dugo jasno da mu je najveći cilj stvaranje dinastije, nakon što je uništio dve vladajuće dinastije u svojoj poslednjoj kampanji. Otkaz se trenutno čini kao poslednja opcija, ali predsednik će se verovatno morati da se odluči za taj potez kako bi spasio svoju decu od zatvora i sebe od krivičnih progona - navodi profesor Filip Bobit.

Ako dođe do opoziva, to će biti zbog nuđenja mita

Bobit tvrdi da bi otkaz bio najbolja opcija za "izvlačenje iz nereda" koji su stvorile optužbe o dosluhu s Rusijom tokom predsedničkih izbora. Profesor Bobit takođe navodi da će, ako dođe do opoziva umesto ostavke, Tramp biti opozvan zbog nuđenja mita.

- Tramp je Komiju rekao da će razmisliti o tome hoće li ga ostaviti na poziciji direktora FBI-a i zatim od njega zatražio prekid istrage dosluha sa Rusijom. Ovo je bilo nuđenje mita na isti način kao što je Nikson ponudio sudiji unapređenje da bi mu izašao u susret na sudu - kaže on.

Filip Bobit je nećak bivšeg američkog predsednika Lindona Džonsona i ugledni ustavni teoretičar sa tri diplome, sa Prinstona, Jejla i Oksforda. Služio je kao posebni savetnik svim predsednicima nakon svog ujaka, osim Niksona, Džordža Buša i Donalda Trampa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA