Bitne informacije za sve koji u avgustu idu u Grčku na more: Evo kakvo vas vreme očekuje u najpopularnijim mestima, iz dana u dan (FOTO)

Padavina uopšte neće biti, ali turiste na pojedinim mestima očekuje dosta oblačnih dana

  • 1
Grčko ostrvo Tasos - Thasos or Thassos Foto: Milena Đorđević

Turiste koji su trenutno u Grčkoj na letovanju dočekale su poplave i pravo jesenje vreme u julu. U nekim mestima izmereno je čak 15 stepeni Celzijusa posle oluje i nevremena koji su zadesili ovo područje, a prema podacima sajta "AccuWeather", turiste koji u avgustu idu na more u ovu zemlju očekuje lepo, sunčano i toplo vreme.

HALKIDIKI POD VODOM I BLATOM: Oluja protutnjala letovalištima, ljude izvlačili iz potopljenih automobila!

Iako je "meduza" protutnjala Grčkom u julu, vremenska prognoza za avgust je optimistična. Najtoplije će biti na popularnim grčkim ostrvima Tasos, Krf i Lefkada, dok se nešto niže temperature očekuju na Halkidikiju i Zakintosu.

Temperature na pomenutim grčkim ostrvima će u proseku biti iznad 30 stepeni Celzijusa, dok se polovinom avgusta očekuju blagi pad temperature i po koji oblačan dan.

Katastrofalne poplave u Grčkoj: Evo na koji telefon srpski turisti mogu da se jave ukoliko imaju problem!

Kišnih dana gotovo da i neće biti, osim 19. avgusta na Krfu i 29. avgusta na Lefkadi.

"Meduza" tutnji Grčkom: Nevreme donelo temperaturu od 15 stepeni, vetar i kiša nose sve, preti sneg, pojedina mesta poplavljena!

Kada je u pitanju poluostrvu Halkidiki, tu se u avgustu očekuju niže temperature u odnosu na ostrvu, pa će se prosečna dnevna temperatura kretati oko 27 stepeni Celzijusa. Kiša se ne očekuje, ali će zato biti znatno više oblačnih dana.

Na Zakintosu će prosečna temperatura biti oko 25 stepeni Celzijusa. Kiše neće biti, ali će se zato smenjivati sunčani i oblačni dani tokom celog avgusta.

Grčku prestonicu očekuje veoma topao osmi mesec.

Temperatura u Atini neće padati ispod 30 stepeni Celzijusa. Prosečna temperatura biće oko 32 stepena. Kada se na taj podatak uračuna i gomila betona i manjak zelenih površina u Atini, sigurno je da turiste i stanovnike ovog milionskog grada očekuje pakleni mesec. Padavina uopšte neće biti.

Pogledajte temperature na Krfu, Tasosu, Lefkadi, Zakintosu, Halkidikiju i Atini za svaki dan avgusta:

Printskrin: Accu Weather

Krf

Printskrin: Accu Weather

Tasos

Printskrin: Accu Weather

Lefkada

Printskrin: Accu Weather

Halkidiki

Printskrin: Accu Weather

Atina

Printskrin: Accu Weather

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA