≫ 

Saudijku koja je obukla suknju i prošetala gradom sačekala kazna kao da je najgori kriminalac (VIDEO)

Video-snimak razgnevio je neke korisnike društvenih mreža u konzervativnoj muslimanskoj kraljevini

  • 5

Jednu Saudijku privela je policija nakon što je na internetu objavljen video-snimak na kojem se vidi kako šeta pustom ulicom u suknji i kratkoj majici, javila je saudijska državna televizija Ehbarija.

Totalni šok u Saudijskoj Arabiji: Devojka prošetala u miniću, i momentalno je izdat nalog za hapšenje (FOTO) (VIDEO)

Video-snimak razgnevio je neke korisnike društvenih mreža u konzervativnoj muslimanskoj kraljevini, koji su svoja reagovanja objavili uz haštag "Suditi modelu Hulud" - za šta navode da je ime koje žena koristi u aplikaciji Snepčet, prenosi Rojters.

Mnogi kritičari podelili su na svojim nalozima na društvenim mrežama sporni video-snimak, zamrljavši njene nage noge i stomak.

Korisnici su identifikovali ulicu kojom žena hoda, između zidova koji se izdižu sa strane, kao deo sela Ušaikir, koje pripada saudijskoj kulturnoj baštini.

- Rijadska policija privela je ženu koja se pojavila nepristojno odevena u Ušaikiru i uputila je javnom tužiocu - navela je televizija Ehbarija na svom zvaničnom nalogu na Tviteru, uz popularni haštag.

Saudijska Arabija se pridržava strogog tumačenja islama i zahteva od saudijskih žena da nose konzervativnu odeću, napominje britanska agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA