≫ 

Teroristi imaju novu taktiku sejanja smrti: Automobil-bomba se zakucao u autobus, mrtvi i povređeni na sve strane! (FOTO) (VIDEO)

Automobil-bomba zakucao se u autobus, koji je prevozio zaposlene iz Ministartsva rudarstva Avganistana tokom jutarnjeg špica

  • 0

Najmanje 35 osoba je poginulo, a 42 su povređene u eksploziji automobila-bombe koja se dogodila nešto pre sedam časova jutros u prestonici Avgansitana Kabulu, izjavio je portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš.

Džihadisti u rasulu: Amerikanci ubili još jednog lidera Islamske države u Avganistanu!

Automobil-bomba zakucao se u autobus, koji je prevozio zaposlene iz Ministartsva rudarstva tokom jutarnjeg špica, rekao je on, prenele su agencije.

Prema Daniševim rečima, broj poginulih bi mogao da poraste.

Foto: Tanjug/AP

Direktor gradske bolnice Salim Rasuli rekao je da je najmanje 17 povređneih primljeno u bolnicu.

Policija je ogradila područje na kome je došlo do eksplozije na kojem uglavnom živi šiitska zajednica Hazara, ali za sada nije jasno ko je bio meta napada.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid preuzeo je odgovornost za napad u ime ove islamističke grupe, navodeći na svom Tviter nalogu da je u napadu poginulo 37 "obaveštajnih radnika".

Prema njegovim rečima, meta napada su bila dva autobusa, koja su bila praćena dva meseca.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA