Tramp neće ukinuti sankcije koje je Amerika uvela Rusiji!

Senat SAD je 15. juna okončao proceduru odobravanja nacrta zakona kojim su propisane nove sankcije Rusiji

  • 4

Predsednik SAD Donald Tramp ne namerava da ukida sankcije koje su SAD uvele protiv Rusije, Irana i Severne Koreje, saopštila je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Trampov zet priznao da se četiri puta sastao sa Rusima, ali negira da su sarađivali

- Predsednik je jasno govorio o svojoj podršci očuvanju sankcija protiv tih triju država. On nema nameru da ih prekida, ali želi da garantuje da će Amerikanci dobiti najbolji mogući dogovor - rekla je Sandersova novinarima.

Izraz „najbolji dogovor“ Tramp često koristi za opisivanje ukupne koristi koju će SAD imati od donošenja neke odluke.

Ona nije precizirala da li je sigurno da će predsednik potpisati zakon koji predviđa uvođenje sankcija protiv ovih triju država, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, Senat SAD je 15. juna okončao proceduru odobravanja nacrta zakona kojim su propisane nove sankcije Rusiji. Taj nacrt podrazumeva da se maksimalni rok tržišnog finansiranja ruskih banaka koje su pod sankcijama smanji na 14, a naftno-gasnih kompanija na 30 dana.

Nacrt zakona nosi i mogućnost uvođenja sankcija licima koja nameravaju da ulože više od pet miliona dolara godišnje ili milion dolara odjednom u izgradnju ruskih izvoznih cevovoda ili da pružaju usluge, tehnologije ili informacionu podršku. U posebnoj tački govori se o težnji Sjedinjenih Država da se suprotstave izgradnji gasovoda „Severni tok 2“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA