Ispovest uhvaćene tinejdžerke (16) koja je pobegla iz Nemačke da bi se borila za džihadiste: Sada moli da je vrate kući (FOTO) (VIDEO)

Linda je pronađena sa još četiri žene u starom gradu u Mosulu, koji je bio centar višenedeljne borbe između iračke vojske i džihadista

  • 5

Tinejdžerka Linda V. (16), koja je iz Nemačke pobegla u Irak kako bi se borila na strani Islamske države, uhvaćena je u tunelu Mosulu prošle nedelje.

Nekada je ISIS ovako ubijao svoje protivnike, a danas njihove preostale borce "čiste" na identičan, jeziv način!

Devojka je izjavila da žali što se pridružila džihadistima, prenose nemački mediji.

Linda je pronađena sa još četiri žene u starom gradu u Mosulu, koji je bio centar višenedeljne borbe između iračke vojske i džihadista.

Nemački tužioci potvrdili su da je Linda tinejdžerka koja je prošlog leta pobegla iz gradića u blizini Drezdena kako bi se pridružila Islamskoj državi, piše Newsweek.

- Želim samo da odem odavde.  Želim da odem od rata, oružja, buke. Želim samo da se vratim svojoj porodici - izjavila je Linda.

Međutim, Linda se možda nikada ne vrati u Nemačku jer iračke snage ne traže njenu ekstradiciju, pa nju najverovatnije čeka suđenje u Bagdadu.

Foto: Twitter

Nemačke novine Die Welt pišu da je tinejdžerka prešla u Islam i da je sa pripadnicima ISIS-a komunicirala preko interneta. Njoj su roditelji čak i kupili Kuran.

Foto: Twitter

Prema podacima nemačke tajne službe više od 900 Nemaca napustilo je Nemačku kako bi se borilo na strani Islamske države na Bliskom Istoku.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA