Ruski predstavnik u NATO: Bombardovanje Jugoslavije pokazalo da Severnoatlantski savez izmišlja krize

Aleksandar Gruško je u intervjuu za televiziju "Rusija 24", pored Jugoslavije, spomenuo i invaziju na Irak i bombardovanje Libije - operacije u kojima je učestvovala Alijansa

  • 5
Bombardovanje Srbije 1999, NATO Foto: S.Pikula, Tanjug/Vladimir Dimitrijević/Rade Prelić, flickr/Nicolas Raymond, Pixabay

Stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi Aleksandar Gruško, izjavio je da sva dejstva NATO-a nakon Hladnog rata, uključujući i bombardovanje Jugoslavije, nisu dala nikakve pozitivne rezultate kada je reč o osiguravanju bezbednosti u Evropi.

18 godina posle bombardovanja Srbije sprema se tužba protiv 19 članica NATO-a!

Gruško je u intervjuu za televiziju "Rusija 24", pored Jugoslavije, spomenuo i invaziju na Irak i bombardovanje Libije - operacije u kojima je učestvovala Alijansa, prenosi Sputnjik.

- Sve je to dovelo do toga da se javnost u zapadnoj Evropi umorila od svih velikih operacija, dok NATO nije uspeo da pokaže sposobnost da spreči nove pretnje poput migracije, terorizma i organizovanog kriminala - rekao je on.

Stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi podsetio je da je jedan od generalnih sekretara, koji je bio na čelu NATO-a u poslednjih 10 godina, direktno priznao "da nije bilo ukrajinske krize, trebalo bi je izmisliti".

Istovremeno, Gruško je ocenio da antiruska retorika među predstavnicima zemalja-članica NATO, slabi u poslednje vreme.

- Kada je reč o trenutnoj situaciji, nema sumnje da će NATO nastaviti da sprovodi istu politiku. Međutim, kada je reč o antiruskoj retorici, ona je sve slabija, a argumenata koji idu u prilog rusofobije sve je manje - rekao je Gruško.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA