≫ 

Srpska vojska u pohodu na polufinale na tenkovskom biatlonu u Rusiji (VIDEO)

Nakon što se zbroje rezultati trka sve tri posade, dobićemo konačan rezultat koji će dati odgovor na pitanje kojih 12 zemalja ide u polufinale

  • 0

Počeo je četvrti dan tenkovskog biatlona u okviru ovogodišnjih međunardnih Vojnih igara na poligonu Alabino u predgrađu Moskve. U okviru 15-dnevnog takmičenja tenkovskog biatlona, tenkovske ekipe iz 19 zemalja se takmiče u prevazilaženju prepreka dok pokazuju preciznost paljbe tokom trke.

Treći dan tenkovskog biatlona u Rusiji: Nadomak Moskve žestoke borbe na Međunarodnim vojnim igrama (FOTO) (VIDEO)

Međunarodne vojne igre počele su 29. jula i trajaće do 12. avgusta. Prvi put će se takmičenje istovremeno održati na 22 poligona u pet zemalja: Rusiji, Kini, Kazahstanu, Belorusiji i Azerbejdžanu. Vojnici će se nadmetati u 28 disciplina, prenosi Sputnjik.

Oba takmičenja u kojima učestvuju pripadnici Vojske Srbije biće održana na vojnom poligonu Alabino, nedaleko od Moskve.

Tenkisti Vojske Srbije završili su svoju prvu trku na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji rezultatom koji je slabiji od očekivanog, ali nije presudan.

Naspram sebe Srbi su imali ekipe Kirgizije i uvek „nezgodne“ Rusije, inače apsolutnog pobednika na svim dosadašnjim takmičenjima Igara, u disciplini „Tenkovski biatlon“.

Nakon što se zbroje rezultati trka sve tri posade, dobićemo konačan rezultat koji će dati odgovor na pitanje kojih 12 zemalja ide u polufinale.

Druga posada Vojske Srbije takmiče se u utorak, 1. avgusta, a naši tenkisti se nadaju ulasku u polufinale.

Na „Tenkovskom biatlonu“ učestvuje 57 ekipa iz 19 zemalja. Ekipe Laosa i Ugande učestvuju prvi put. U dosadašnjem delu takmičenja najbolji rezultat postigla je Rusija, druga je Kina.

Kinezi, Belorusi i Indijci su dovezli svoju tehniku, dok se sve druge vojske takmiče na ruskim tenkovima T-72 B3, prenosi Sputnjik.

Staza je dugačka 10,5 kilometara, voze se dva i po kruga, a ekipe treba da za što kraće vreme reše složene zadatke: savladaju manevarsko zemljište tzv. „zmiju“, popune obrtni transporter, gađaju topom, pređu vodenu prepreku, savladaju brdo, prođu kroz zadimljeni prostor i protivtenkovski rov, pređu betonski most, „češalj“ i minsko polje, savladaju kosi nagib, pređu eskarpu (vertikalni zid visine 90 cm) i gađaju u mete mitraljezima PKT i NSV.

Dok traju trke, raspoloženje na tribinama se menja — od potpunog muka do burnog navijanja. Navijačku atmosferu prekida huka motora, bučno struganje gusenica o stazu i eksplozije topovskih projektila.

Zemlje NATO-a predstavlja Grčka. Vojsku Srbije, osim tenkista, predstavljaju i vojni kuvari, u disciplini „Poljska kuhinja“. Prema propozicijama, prva faza „Poljske kuhinje“ je takmičenje iz vatrene osposobljenosti.

Foto: Profimedia/TASS

Prvi takmičarski dan za naše kuvare je 1. avgust, a megdan dele sa Rusijom, Belorusijom, Izraelom, Azerbejdžanom i Mongolijom, prenosi Sputnjik.

Nakon takmičenja na strelištu, kuvari i pekari se "sele" na svoj teren — u „poljsku kuhinju“, gde ih očekuje takmičenje u pripremanju hrane i pečenju pekarskih proizvoda.

Pogledajte snimak uživo:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA