Čuveni Nijagarini vodopadi postali crni od kanalizacije: Neizdrživ smrad terao ljudima suze na oči (FOTO) (VIDEO)

Izliv crne otpadne materije potekao je iz lokalnog pogona za obradu otpadnih voda

  • 0

Dok su se u subotu turisti ukrcavali u brod koji plovi rekom Nijagarom, turističkom atrakcijom poznatom po slavnim vodopadima, voda je odjednom postala crna i zapahnuo ih je grozomoran smrad kanalizacije.

NEVIĐENO: Nijagarini vodopadi potpuno zaleđeni! (FOTO)

Niagarom se velikom brzinom proširila ogromna crna mrlja koja je iscurila iz kanalizacijskog ispusta, šireći neizdrživ smrad koji je svima u blizini terao suze na oči.

Pat Proktor iz kompanije "Reinbou Er" koja organizuje izlete helikopterom iznad vodopada, među prvima je primetio ogromnu mrlju, a isprva je, kako je rekao za "Bufalo njuz", mislio da se radi o naftnoj mrlji.

Izliv crne otpadne materije potekao je iz lokalnog pogona za obradu otpadnih voda. Zbog ispuštanja tekućine iz jednog od pet kanalizacijskih bazena, koji služe za filtriranje sedimenta, reka Nijagara je promenila boju u crnu. Kako su pojasnili predstavnici tog pogona, morali su da isperu kanalizacijski bazen zbog pripreme za dolazak radnika koji su u ponedeljak počeli da rade na rekonstrukciji bazena, te su imali sve potrebne dozvole.

- Bili smo šokirani, potpuno nespremni i uzrujalo nas je da nas nisu obavestili - komentarisao je gradski predstavnik Nijagarinih vodopada. Svi uključeni u ovaj incident naglasili su potrebu bolje komunikacije o ovakvim zahvatima ubuduće.

Crna mrlja u vodama Nijagare razišla se do nedelje ujutro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA