≫ 

Pripadnici mornarice uživali su u pogledu na prelepu jahtu, a onda shvatili da je zadnji deo malo "legao". Tada je počela akcija veka!

- Zahvalni smo zbog ove akcije francuskih vlasti koja je zaustavila značajan tovar droge koja je trebalo da dospe na ulice Australije - izjavio je izvršni direktor Komisije Kol Blanč

  • 0

Francuska mornarica zaplenila je ogromnu pošiljku od 1,46 tona kokaina na južnom Pacifiku i uhapsila četiri člana posade za koje se veruje da su iz Litvanije ili Letonije, saopštili su danas zvaničnici.

Iznenadna zaplena: Policija upala u stan Beograđanina i našla kilogram droge!

Kako se navodi, droga se nalazila na jahti "Afalina" koja je plovila iz Južne Amerike ka Novoj kaledoniji, prenosi AFP.

Vrednost robe procenjena je na 256 miliona dolara.

Australijska Komisija za krivično - obaveštajne poslove saopštila je da je zajedno sa partnerima istraživala "Litvanski sindikat".

- Zahvalni smo zbog ove akcije francuskih vlasti koja je zaustavila značajan tovar droge koja je trebalo da dospe na ulice Australije. To pokazuje važnosti primene međunarodnog prava i zajedničkog rada obaveštajnih službi na označavanju transnacionalnih kriminalnih organizacija - izjavio je izvršni direktor Komisije Kol Blanč.

Droga je uništena u peći na Novoj Kaledoniji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA