Putin poslao tim na Arktik, zatekli su uznemirujući prizor: Tragična istina iza leševa polarnih medveda pronađenih na ruskom ostrvu (FOTO)

Slučaj su pokušali da zataškaju...

  • 6

Ruski ekološki tim koji je poslat na ostrvo Vilkitski na Arktiku bili su šokirani kada su pronašli leševe polarnih medveda u stanju raspadanja.

RASTOPIĆETE SE: Ovaj polarni medvedić je nešto najslađe što ste ikada videli (FOTO)

Tim, koji je tamo poslat lično od strane predsednika Vladimira Putina, kako bi raščistili toksične postsocijalističke ruševine u sklopu kampanje čišćenja Atktika, pronašli su šest tela polarnih medveda, sa vidnim prostrelnim ranama i skinutim glavama i kožama. Fotografije masakra pogledajte OVDE

Šaržeri pištolja su takođe nađeni na licu mesta, a ono što ovaj masakr čini još zamršenijim je činjenica da su ovi predeli delom pod ruskom a delom pod internacionalnom zaštitom, a u oba slučaja je ubijanje ugrožene vrste polarnog medvede strogo zabranjeno.

Da se radi o slučaju koji je zamalo zataškan svedoči i policija Jamalo-Nenetsa, autonomne regije Rusije, koja je nerado pokrenula istragu o ovom slučaju, prenosi "Siberian Times".

Foto: pixabay.com

Veruje se da su medvedi ubijeni zbog svoje skupocene kože i krzna, koji dostižu vrednost i do 14.500 evra po komadu.

Foto: Wikimedia/Wmpearl

Istraživači su odmah alarmirali Centra za istraživanje Arktika kao i tamošnjeg guvernera, jer se ovaj slučaj tretira kao veoma ozbiljno krivično delo, budući da je na svetu ostalo svega oko 20.000 polarnih medveda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA