Misterija smrti prelepe ukrajinske političarke kod Zadra: Irinu su izvlačili dva sata iz uništenih kola, jedini svedok nesreće je njena ćerka (FOTO)

Irinina ćerka Danijel bila je vezana pojasom što joj je spasilo život, vatrogasci su dva sata morali da režu automobil...

  • 14

Osmogodišnja ćerka poznate ukrajinske političarke i advokatice, 38-godišnje Irine Berežnaje koja je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u subotu oko 1.30 sati na autoputu A1 u Hrvatskoj, napustila je u pratnji oca Opštu bolnicu u Zadru. Devojčica je srećom pretrpela lakše povrede, a pojedini Irinini prijatelji tvrde da je čak udes bio namešten.

Kod Zadra poginula mlada ukrajinska političarka

Devojčica je izašla iz bolnice svega desetak sati nakon nesreće u kojoj je život tragično izgubila njena majka Irina, bivša poslanica u ukrajinskom parlamentu, te 38-godišnji Bugarin, vozač automobila nemačkih registarskih tablica Petar Iliev Petrov nad čijim će se telima sprovesti obdukcija kako bi se razjasnili još nepoznati uzroci nesreće kojoj je osmogodišnja devojčica jedini živi svedok, piše Jutranji list.

Sumnja se da je Iliev Petrov upravljajući "mercedesom" bugarskih oznaka, vozeći u smeru Posedarja, iz još neutvrđenih razloga automobilom izašao izvan kolovoza na nizbrdici nakon što je prošao duži blaži zavoj.

U jednom je trenutku prešao preko zaustavne linije te udario u metalnu zaštitnu ogradu po kojoj je jedno vreme bočno vozio. Vožnja po metalnoj ogradi završila se snažnim udarcem u metalni stub oko kojeg se automobil okrenuo, a nakon toga i prevrnuo. Od siline udara, Iliev Petrov poginuo je na licu mesta dok je 38-godišnja Irina bila živa, sat i po vremena nakon njegove smrti, dok su je iz potpuno smrskanog automobila izvlačili vatrogasci.

Irinina ćerka Danijel bila je vezana pojasom što joj je spasilo život. Prema preliminarnoj verziji, uzrok nesreće je bio vozačev san, a svedoci navode da je prizor bio strašan.

Printskrin: Youtube

- Vatrogasci su dva sata morali da režu automobil. Dugo se takva nesreća nije dogodila - izjavili su.

Samo dan pre tragedije Irina, koja je živela u Kijevu i koja je 13. avgusta trebalo da proslavi 39. rođendan, na društvenim mrežama objavila je fotografiju iz Monte Karla gde je bila gost na poznatom partju dizajnerke Ulijane Sergenko.

Vest o tragičnoj smrti lepe ukrajinske političarke izazvala je buru na društvenim mrežama na kojima se čak navodi da je zbog njenih levih stavova nesreća bila nameštena. Porodica je zbog toga blokirala komentare na Irininom profilu na društvenim mrežama. Njena smrt šokirala je brojne prijatelje koji navode kako je svet izgubio neverovatnu osobu.

Printskrin: Youtube

- To je veliki gubitak ne samo za rodbinu nego za celu zemlju. Ne želimo da verujemo. Irina je bila poput cveta. Mislio sam da nije lepo biti tako lep u parlamentu. Ali Ira je bila besprekorna u svakom smislu - komentari su koje na društvenim mrežama ostavljaju prijatelji i obožavatelji Irine.

Poznato je da je mlada žena bila prijatelj s mnogim zvezdama ruske estrade, a najbliže poznanstvo vezivalo ju je uz poznatu ukrajinsku pop pevačicu Ani Lorak koja je svojevremeno zastupala Ukrajinu na Evroviziji. Rođena je u Lugansku, a diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kijevu. Pre nekoliko godina Berežnaja je otišla iz politike i postala aktivista za ljudska prava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskreno

    8. avgust 2017 | 14:56

    Zaspao vozač, i iz sna pravo u smrt

  • ЧЕДА

    8. avgust 2017 | 15:14

    Стварно мислите да није намештено?

  • Mladen Nemilosrdni

    8. avgust 2017 | 15:17

    Samo se vi igrajte sa Putinom. A da, nije više prelepa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA